Florin Ghetau
31.08.2014
Politică

Guvernul Ponta, amenințat de o moțiune de cenzură

Guvernul Ponta, amenințat de o moțiune de cenzură
Moțiune de cenzură, inițiată de ACL

Liderul liberal, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, la Iași, într-o conferință de presă, că PNL și PDL vor iniția o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară care începe luni, tema acesteia urmând să fie discutată în ședința de luni a ACL.

„Vom veni cu moțiune de cenzură, S-a discutat acest lucru la întâlnirea comună a grupurilor parlamentare PNL-PDL de la Iași și răspunsul este da, vom avea moțiune de cenzură în această sesiune. Tema va fi discutată mâine (n.r. – luni) în ședința ACL și vom detalia”, a declarat, duminică, la Iași, într-o conferință de presă, liderul liberal, Klaus Iohannis, citat de corespondentul Mediafax.

La rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, a spus că moțiunea de cenzură este un semnal politic clar al ACL la adresa guvernării PSD.

Întrebat dacă moțiunea ar putea avea ca temă ordonanța privind migrația aleșilor locali, Blaga a spus că acest lucru urmează să fie discutat, dar dacă aceasta va fi tema moțiunii de cenzură atunci „și PSD-iștii ar trebui să o voteze”.

Blaga a mai spus că una dintre inițiativele pe care ACL le va promova în viitoarea sesiune parlamentară vizează reducerea TVA-ului cu cinci la sută, și anume de la 24 la 19 la sută. Potrivit lui Blaga, această reducere s-ar face în două etape, 2 la sută de la 1 ianuarie 2015 și 3 la sută de la 1 ianuarie 2016.

„Reducerea CAS este binevenită, dar trebuie și alte măsuri pentru angajatori astfel încât aceștia să investească și să creeze locuri de muncă”, a spus Blaga.

Liderul liberal Klaus Iohannis a spus că printre inițiativele care vor fi puse pe masă de către ACL se referă la gratuitatea primei intabulări și la votul prin corespondență, la cea din urmă motivând că sunt prea puține secții de votare în străinătate și că astfel s-ar da șansa unei participări decente a românilor la vot oriunde ar fi aceștia în ziua scrutinului.

Declarațiile au fost făcute în conferința de presă susținută de către liderii ACL după ședința comună a grupurilor parlamentare.

Inchide