Guvernul se grăbește cu Codul Fiscal. Ponta: „Mâine avem din nou ședință numai pentru cele două proiecte”

Guvernul se grăbește cu Codul Fiscal. Ponta: „Mâine avem din nou ședință numai pentru cele două proiecte
Publicat: 18/03/2015, 16:31

Explicația oferită de Victor Ponta pentru reconfigurarea calendarului de adoptare a noului Cod Fiscal a fost legată de birocrație și de intenția Guvernului de a le trimite Senatului la începutul săptămânii. „Ca de obicei, procedurile ne omoară. Pe la ministere, pe la diverse lucruri. Mâine la ora 11.00 avem din nou ședință de Guvern numai pentru cele două proiecte. Mâine le discutăm și decidem: ce intră, ce nu intră în Cod”, și-a anunțat Ponta miniștrii în ședința de astăzi.

Potrivit premierului, „stadiul este aproape final, însă procedurile ne ucid”. „Dacă nu ne mișcăm noi mai repede, o să stăm după hârtii prin ministere. Astă-seară la Finanțe vă duceți să vedeți dacă mai sunt observații. Dacă sunt lucruri cu care nu vă înțelegeți cu cei de la Finanțe mâine le avem în ședința de Guvern. Mâine să meargă la Consiliul Legislativ toate procedurile pentru ca săptămâna viitoare să fie pe masa Seanatului cele două proiecte”, a schimbat el termenele inițiale.

Guvernul se grăbește cu cele două Coduri chiar dacă nu exclude nici eventuale erori. „Dacă ne mai scapă ceva, că nu există muncă perfectă, aveți și la Senat și la Camera Deputaților, ocazia să aduceți îmbunătățiri”, a pasat Victor Ponta Parlamentului corectarea „scăpărilor”.

În plus, premierul a susținut din nou că taxele locale nu vor fi majorate, așa cum este scris în proiectul actualizat de Cod Fiscal. „Sunt două documente atât de importante și de bune încât era imposibil să nu existe și propaganda. Am auzit că se măresc taxele locale. Nu-i adevărat. Pur și simplu trecem în Codul Fiscal ceea ce până acum se actualiza cu inflația. Doar că autoritățile locale pot să scadă taxele dacă vor. Sau pot să le crească în funcție de decizia lor”, a mai spus Ponta.

Ieri, la finalul unei ședințe la PSD, premierul a anunțat că ministrul de Finanțe va fi înlocuit din funcție după adoptarea Codului Fiscal.