HALUCINANT. Tăieri ilegale de păduri? Lemn exportat în străinătate? Fake news! Ministrul Mediului, afirmații șocante! VIDEO

HALUCINANT. Tăieri ilegale de păduri? Lemn exportat în străinătate? Fake news! Ministrul Mediului, afirmații șocante! VIDEO
GREENPEACE. Precizări despre valul de imagini cu tranporturi de lemne: Nu toate trimit spre ilegalități / Sursa foto: ytimg.com
Publicat: 14/04/2020, 15:10

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, liberalul Costel Alexe, afirmă că toate imaginile filmate cu transporturi de buşteni pe drumurile țării nu sunt altceva decât manipulări de tipul fake-news! Mai mult, Alexe susține că, de fapt, din România nu iese masă lemnoasă, ci intră!

„Au intrat mii și mii de vagoane cu buşteni” din alte ţări, declară cu tărie Costel Alexe, într-o postare pe Facebook. „Înţeleg emoţia pe care românii o trăiesc când văd transporturi de buşteni care circulă pe drumurile publice, pe calea ferată, când privesc materialele acestea video sau citesc postări şi articole de presă mai mult sau mai puţin fundamentate. Înţeleg puterea emoţională a amintirilor recente, când, din lipsa unui cadru legislativ mai ferm, a controalelor poate mai ferme, am văzut cum multe dintre pădurile României au dispărut de pe hartă”, spune acesta.

Și, totuși, ori românii nu văd bine când privesc imaginile, ori la mijloc este o uriașă manipulare pusă la cale pentru a-l discredita pe Costel Alexe. Cel puțin asta crede șeful de la Mediu.

Așadar, chestiunea tăierilor ilegale și plecării lemnului românesc în străinătate ține de categoria fake-news, zice Costel Alexe.

„Zilnic este lansată şi alimentată pe Facebook o avalanşă de mesaje toxice. Am văzut poze, clipuri cu zeci de mii de share-uri. Acestea au un singur scop: să inducă tuturor ideea unei catastrofe ecologice în pădurile româneşti! După atâta campanie de fake-news, am ajuns la o stare de dezinformare publică în care orice camion care transportă legal material lemnos este considerat transport ilegal. Toate aceste imagini care sunt promovate în spaţiul public, pe reţelele de socializare, în ultima lună, sunt doar nişte manipulări!”, arată ministrul liberal.

România este importator de material lemnos!

Ca să fie foarte clar (și asta o spune Costel Alexe), „niciun tren cu material lemnos buştean nu a plecat din România către ţări din Europa sau din alte părţi!”.

Dar asta nu e tot! Costel Alexe spune că, de fapt, realitatea ar fi alta. Ca-n bancurile de la Radio Erevan: i s-a luat, nu i s-a dat! „În România au intrat mii şi mii de vagoane cu buştean care să fie valorificat aici şi evident exportat în alte ţări din Europa. Conform datelor oficiale de la INS, în ultimii ani, România este un importator net de material lemnos”, a explicat Alexe. Ați reținut, români, da? Importăm lemn, nu exportăm!

Iar pădurile tăiate și prezentate în spațiul public au o explicație: „Din păcate, şi în România, ca şi în alte state europene, avem acest fenomen al doborâturilor şi acest fenomen s-a demonstrat în imagini cu păduri doborâte lângă lac”.

Nu cu mult timp în urmă, organizația Greenpeace prezenta un material video despre tăierile ilegale de păduri din România. Membrii Greenpeace România au descoperit atunci, la o primă verificare, 35 de transporturi ilegale de lemn numai în județul Gorj!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația