Hașotti: Nu văd posibilă o colaborare cu PDL, cel puțin patru-cinci ani

Hașotti: Nu văd posibilă o colaborare cu PDL, cel puțin patru-cinci ani
Publicat: 22/08/2013, 12:42
Actualizat: 20/03/2017, 16:07

Vicepreședintele executiv al PNL, Puiu Hașotti a declarat, joi, la RFI că nu vede posibilă o înțelegere între PNL și PDL cel puțin pentru patru-cinci ani, el precizând, ironic, că liberalii ar vrea o colaborare cu PDL, dar fără Blaga, Boc, Videanu sau Udrea.

Declarațiile lui Puiu Hașotti vin ca o reacție la diverse afirmații făcute de unii lideri PDL, între care Elena Udrea și Emil Boc, notează RFI, precizând că fostul premier, de exemplu, spune că PNL, fără Crin Antonescu, poate fi „prins într-o formulă de dreapta”.

„Aceste declarații mă amuză. O înțelegere între PNL și PDL, plus așchiile care au sărit din PDL, o colaborare eu nu o văd posibilă, cel puțin patru-cinci ani de aici încolo. După ce timp de șapte-opt ani ne-am aruncat de o parte și de alta cele mai teribile acuze, nu cred că poate fi o colaborare. După ce s-a încercat disoluția Partidului Național Liberal în 2006-2007 și foarte mulți foști colegi ai noștri sunt acum la PDL, nu cred că mai poate fi vorba de o înțelegere”, a declarat, în replică, Hașotti, pentru RFI.

Puiu Hașotti explică în ce condiții ar putea avea loc discuții privind o colaborare între PNL și PDL: „În momentul în care domnul Traian Băsescu nu va mai fi președinte, în momentul în care nu va fi un impuls care vine de la Cotroceni către această zonă, în momentul în care Elena Udrea va căpăta importanța politică pe care o are de fapt, în momentul în care Emil Boc nu va face, ca să folosesc o parafrază, propuneri trăsnite, atunci se poate discuta, peste patru, peste cinci ani. Se poate discuta, n-am spus că va fi o colaborare. Ne putem așeza să discutăm”.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, că se gândește ca în interiorul PDL să se ia decizia de a iniția o construcție politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Președinție, susținând că și PNL ar putea face parte din construcția respectivă.

Ulterior, liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat că nu ia în considerare o colaborare cu PNL pentru alegerile prezidențiale, întrucât acest partid este în alianță cu PSD, Crin Antonescu este desemnat candidat la Președinție, iar PDL nu îl susține pentru funcția de șef al statului.

Fostul premier Emil Boc a declarat, recent, că PNL, fără liderul său Crin Antonescu, poate fi prins într-o formulă de dreapta, care să asigure guvernarea României pentru următorii ani.

Tags: