Hașotti: „Vor fi și alți senatori PDL care vor veni la PNL și PSD, pentru a se păstra majoritatea”

Hașotti: Vor fi și alți senatori PDL care vor veni la PNL și PSD, pentru a se păstra majoritatea
Publicat: 13/06/2012, 12:11
Actualizat: 13/06/2012, 18:56

Liderul liberalilor din Senat, Puiu Hașotti, a declarat, miercuri, că sunt discuții cu mai mulți parlamentari PDL care doresc să plece din partid și să treacă la PNL și PSD, el arătând că aceste schimbări sunt necesare puterii pentru a-și păstra majoritatea la Senat și de la 1 septembrie.

„Da, este adevărat, vor fi niște parlamentari care vor veni în PNL sau în PSD, de la PDL, nu vă pot spune nicidecum câți și cu atât mai puțin cine. Sunt discuții”, a spus el.

Puiu Hașotti a arătat că, pornind de la o realitate politică din Senat, de la 1 septembrie Guvernul are nevoie de o majoritate parlamentară, în urma câștigării alegerilor locale de un număr important de senatori.

„Venirea câtorva senatori de la PDL face posibil ca Guvernul să aibă în Senat o majoritate suficientă și ca în Biroul Permanent al Senatului, puterea, USL să aibă o majoritate”, a mai arătat Hașotti.

Întrebat câți senatori PDL ar putea demisiona în perioada următoare, Hașotti a declarat că nu poate da o cifră, tot ceea ce poate spune fiind că la 1 septembrie puterea va avea majoritate în Senat.

„Pentru asta lucrăm și lucrez, pentru că e nevoie de această majorotate, indiferent dacă se poate vorbi de migrație politică”, a adăugat liderul senatorilor PNL.

El a mai spus că „visul de aur al președintelui Băsescu, marele proiect al lui Valeriu Stoica și al lui Emil Boc sau a altor democrați se pare că se va împlini”.

„În curând, vom avea un singur partid cu adevărat important pe scena societății românești, un partid de dreapta, PNL, pentru că PDL se află în disoluție și este bine să facă o corectă evaluare, să fie ancorați la realitățile românești, altfel va dispărea cu totul”, a adăugat el.

Valentina Postelnicu, [email protected]