Hrebenciuc, achitat în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă

Redactor:
Firuta Flutur
Hrebenciuc, achitat în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă
Viorel Hrebenciuc a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, în urma declarațiilor din dosarul în care Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnați definitiv pentru finanțarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidențiale din anul 2009.

Decizia a fost luată, luni, de către magistrații Judecătoriei Sectorului 1 și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

„În baza art. 396 alin. 1 și 5 C. pr. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C. pr. pen. dispune achitarea inculpatului HREBENCIUC VIOREL pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată prev. de art. 273 alin. 1 C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. și art. 5 C. pen. (acte materiale din data de 25.10.2011 și 26.06.2013). În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 1.800 lei rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 10.04.2017”, se arată în decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 1.

În 9 iunie 2016, Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind acuzat de mărturie mincinoasă, după ce ar fi dat o declarație neadevărată atât în fața procurorilor DNA cât și în prima fază a procesului în care omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, erau judecați pentru finanțarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană, pentru alegerile prezidențiale din anul 2009.

„Hrebenciuc Viorel a dat la data 25.10.2011 declarații nesincere, în calitate de martor, în dosarul penal instrumentat de DNA, privind pe inculpații Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe și Bărac Viorel, iar la data 26.06.2013 a dat declarații nesincere în calitate de martor” în aceeași cauză, în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1, anunțau procurorii printr-un comunicat de presă.

Astfel, „ca urmare și a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârșită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 București a dispus achitarea inculpaților Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe și Bărac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, în cauza penală, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curții de Apel București, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declarații sincere”, a mai arătat Parchetul.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Gest radical al lui Nicuşor Dan. Primarul renunţă la poliţiştii care asigurau paza din faţa...
„Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică, la slujbele catolice. Versetul care a fost schimbat
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Se DUBLEAZĂ alocațiile! Anunțul în miez de noapte
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 25 noiembrie. Aceste zodii...
Inchide