Ialomițianu: Depunem săptămâna viitoare moțiune simplă pe buget, Ponta e cel mai incompetent premier

Ialomițianu: Depunem săptămâna viitoare moțiune simplă pe buget, Ponta e cel mai incompetent premier
Publicat: 14/10/2012, 13:14
Actualizat: 28/09/2018, 13:07

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu a declarat că PDL va depune, săptămâna viitoare, o moțiune simplă pe buget, în care cere depunerea bugetului pe 2013 în Parlament până la 1 noiembrie, el menționând că Victor Ponta este cel mai incompetent premier al României.

Ialomițianu a susținut, duminică, o conferință de presă la sediul central al PDL.

„Cât de incompetent poate fi cineva care face rectificare și se plânge apoi că nu are bani?”, a spus Ialomițianu, referindu-se la declarații recente ale premierului Ponta.

Ialomițianu a spus că Victor Ponta este cel mai incompetent premier al României.

„Ponta a distrus tot ce am construit anul trecut”, a spus Ialomițianu.

El a precizat că săptămâna viitoare PDL va depune o moțiune simplă pe buget, intitulată „Guvernul USL, frână de motor a bugetului”. Fostul ministru a precizat că PDL cere ca bugetul pe 2013 să fie depus la Parlament până pe 1 noiembrie, înainte de alegeri.

Ialomițianu a spus că greșelile majore ale Guvernului au fost rectificarea bugetară și prăbușirea leului, cauzată de criza politică din vară.

Fostul ministru a mai declarat că Victor Ponta minte atunci când spune că a trebuit să taie de la investiții pentru a plăti salariile și pensiile.

PDL depusese o moțiune simplă pe tema bugetului, însă a solicitat apoi, săptămâna trecută, retragerea acesteia. Biroul Permanent al Camerei a acceptat această solicitare. Liderul deputaților PDL, Mircea Toader, a explicat că a cerut retragerea moțiunii pentru a modifica textul care solicită demisia ministrului de Finanțe.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că regretă faptul că democrat-liberalii au decis să-și retragă moțiunea simplă pe buget, afirmând că speră ca PDL să facă până la urmă această „greșeală” care ar aduce formațiunea la un scor electoral de sub 10%.

Ponta a fost întrebat cum vede faptul că PDL a decis să retragă moțiunea simplă pe buget depusă în Camera Deputaților înainte de dezbaterea acesteia.

„Au făcut două moțiuni, s-au făcut de răs cu amândouă, nu doar că nu au avut niciun argument de critică, ci pentru că ne-au dat nouă ocazia să le aducem aminte oamenilor ce au făcut ei rău și pe educație și pe agricultură. Am văzut că nu au votat nici măcar deputații PDL moțiunile lor. Eu regret, de abia aș fi așteptat să fie o moțiune pe buget să îi domnul ministru Georgescu puțin la rost să vă spună câte găuri și câte hoții a moștenit la ministerul de Finanțe. Sper să facă greșeala să facă această moțiune, pentru că va fi un moment extraodinar pentru PDL, cred că se duc sub 10%”, a afirmat Victor Ponta.

Prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcționarea spitalelor, plata unei părți din pensii și activitatea Ministerului Administrației și Internelor, deoarece construcția bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului, afirmă premierul Ponta.

„Prioritatea numărul unu în acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru că începând cu 15 noiembrie – așa s-a prevăzut anul trecut în buget – nu există nicio resursă pentru funcționarea spitalelor, pentru Ministerul Administrației și Internelor, pentru o parte din pensii și atunci, profitând de încasări mai bune la buget, un trend care s-a confirmat și în trimestrul III, și rearanjând cheltuielile, prioritatea numărul unu este să știu că până la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, funcționarea instituțiilor publice și încălzirea putem să le asigurăm, evident cu un buget pentru 2013”, a spus Ponta, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV.

El a explicat astfel că a constatat că fosta administrație a aprobat un buget din care lipsește finanțarea aferentă ultimelor 45 de zile din acest an, în condițiile în care cererile de alocări însumează 3,5 miliarde lei, reprezentând necesarul minim până la sfârșitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primăriilor pentru indemnizațiile destinate însoțitorilor persoanelor cu dizabilități.

Ministerul Finanțelor va acoperi o parte dintre aceste solicitări, în principal pentru agricultură prin subvenții și ajutoare, prin realocări de fonduri, încasări suplimentare și sumele obținute din vânzarea licențelor 4G.

Ponta a asigurat însă că există fonduri pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, rambursarea către pensionari a unei cote din contribuțiile de asigurări de sănătate percepute nelegal și alocațiile pentru mame.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Fraude la cumpărăturile online. Cum trebuie să ne protejăm datele
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto