În ce partid se va înscrie Victor Ponta. Anunțul, făcut pe Facebook. „E momentul să oprim criticatul și comentatul de pe margine”

În ce partid se va înscrie Victor Ponta. Anunțul, făcut pe Facebook. E momentul să oprim criticatul și comentatul de pe margine
Publicat: 02/09/2017, 19:52

„E momentul! Mâine alături de Daniel și Sorin pornim Proiectul #altfel !!! La ora 17 la Sediul „Pro România”. E momentul să oprim criticatul și comentatul de pe margine – intrăm pe teren pentru că este nevoie de o gândire pe termen lung în această „Mlaștină” care ne conduce acum!
Puteți să ne susțineți sau să ne înjurați! Important este că nu puteți să vă faceți că nu existăm și că nu este nevoie de ceva #altfel !”, a scris, sâmbătă, Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Fostul premier declara, vineri, că nu are ce „compromisuri” să facă cu președintele PSD, Liviu Dragnea, care nu are cu ce funcție să îl „cumpere”, anunțând, totodată, că „în câteva zile” își va prezenta noul proiect politic, din care nu va face parte fostul prim-ministru, Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

„Nu s-a pus niciodată problema să facă parte din proiect domnul Grindeanu, după cum știți, va avea o carieră diplomatică sau ceva de genul acesta. (…) Fiecare face ce dorește cu viața sa. Eu mi-am ales drumul și sunt foarte mulțumit de ideea că fac ceva de care să nu îmi fie rușine. Există compromisuri. Orice politică se face cu compromisuri, dar e și o limită a compromisurilor și eu cu domnul Dragnea nu am ce compromisuri să fac și nu are cu ce funcție să mă cumpere”, afirma, la acel moment, Ponta.

Înscrierea lui Victor Ponta în partidul lui Daniel Constantin vine după ce, în urma numirii sale în funcția de secretar general al Guvernului, de către fostul premier, Sorin Grindeanu, acesta a fost exclus din PSD, fiind aplicată astfel decizia Comitetului Executiv Național al PSD, potrivit căreia orice social-democrat care s-ar fi alăturat Guvernului Grindeanu, după ce acesta își pierduse sprijinul politic, ar fi urmat să fie dat afară din partid.

Reamintim că Daniel Constantin și-a lansat, la finele lunii mai, partidul ProRomânia, după ce a fost exclus din ALDE în urma unei serii de dispute cu Călin Popescu Tăriceanu.

„De ce ProRomânia? ProRomânia, acest proiect politic se numește în felul acesta pentru că în primul rând sunt român, îmi iubesc țara și vreau să fac ceva pentru țara mea. În al doilea rând, ProRomânia pentru că majoritatea liderilor politici, a oamenilor care au intrat în politică, pentru a se valida din punct de vedere personal, plan național și plan internațional vin și spun: sunt pro-european și pro-NATO. Dar să nu uităm că în primul rând trebuie să fim pro-România și pro-români. Dacă ești pro-România și pro-român categoric ești și pro-UE și pro-NATO, pentru că orice român care simte românește, orice român de bună credință nu vede România decât în UE și în NATO. Va fi un partid în primul rând de centru, dar și cu accente patriotice, pentru că niciun om politic nu ar trebui să fie la vârful politicii, la vârful politicii românești dacă nu este patriot. Nu vorbesc de un naționalism extremist, vorbesc de un accente patriotice pe care ar trebui să le aibă fiecare dintre noi”, declara, la lansarea partidului, Daniel Constantin.