Înainte de întâlnirea cu Trump, Iohannis a vorbit cu congresmenii americani despre vizele pentru români. Ce promisiune a primit

Înainte de întâlnirea cu Trump, Iohannis a vorbit cu congresmenii americani despre vizele pentru români. Ce promisiune a primit
Publicat: 09/06/2017, 10:10
Actualizat: 09/06/2017, 11:52

„Președintele României a evidențiat și importanța realizării de progrese concrete pentru includerea României în programul VisaWaiver. Atât senatorii, cât și membrii Camerei Reprezentanților au asigurat că sprijină ridicarea vizelor pentru România și că există un grup de lucru bi-partizan care face toate eforturile posibile pentru găsirea unor soluții care, în limitele legislației americane curente, ar putea simplifica procesul de accedere la acest program”, precizează Administrația Prezidențială.

De asemenea, oficialii au discutat relația dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, iar Klaus Iohannis a subliniat că România susține întărirea relației transatlantice. Șeful statului român a evidențiat și oportunitățile de extindere a parteneriatului economic dintre România și SUA.

„Președintele Klaus Iohannis a subliniat capacitatea României de a contribui în mod concret la întărirea relației transatlantice, subliniind că o relație puternică dintre SUA și UE este vitală pentru viitorul comunității și civilizației democratice. Președintele României a evidențiat și oportunitățile concrete de extindere a cooperării Parteneriatului Strategic, în special pe palier economic, ținând cont de mediul investițional atractiv din România, care anul trecut a avut cea mai mare creștere economică din UE, dar și de posibilitatea stimulării interesului oamenilor de afaceri români pentru piața americană, care este tot mai pronunțat”, mai precizează Președinția.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, în cadrul vizitei la Congresul SUA cu Președintele pro-tempore al Senatului SUA, Orrin Hatch, și alți membri ai Senatului SUA‎ (Senatorii Ron Johnson și Ben Cardin), precum și cu membri ai Camerei Reprezentanților (Robert Aderholt, Tim Walberg, Jackie Walorski, Devin Nunes, Col Paul Cook, Mike Rogers, Dana Rohrabacher,‎ George Holding și Jim Banks), în cea mai mare parte membri ai Grupului de Prietenie (,,Caucus-ul””) pentru România din Congresul american,‎ împreună cu co-presedintele Grupului, Michael Turner.‎

Cu ocazia întrevederilor la Congres, a fost organizată o ceremonie de decorare de către Președintele României a cinci membri ai Congresului SUA, cu Ordinul Național ,,Steaua României””. Michael Turner, co-președinte al Grupului de prieteni ai României din Congresul Statelor Unite ale Americii, Devin Nunes, președintele Comitetului pentru informații din Camera Reprezentanților, Mike Rogers, președinte al Subcomitetului pentru forțe strategice, Jackie Walorski, membru în Grupul de prietenie pentru România și Robert Aderholt, membru în Grupul de prietenie pentru România, au primit distincțiile pentru „eforturile constante depuse în sprijinul aprofundării relației bilaterale de Parteneriat Strategic dintre România și SUA”.

Iohannis, declarație comună cu Trump

Președintele Klaus Iohannis va susține vineri o declarație de presă comună cu președintele SUA Donald Trump, după întrevederea pe care cei doi oficiali o vor avea la Casa Albă, a anunțat Administrația Prezidențială.

„Președintele Klaus Iohannis și președintele SUA Donald Trump vor susține declarația comună de presă în Rose Garden, spațiul exterior Biroului Oval de la Casa Albă, la ora 21.45 (ora României)’, conform Președinției.

Șeful statului român va ajunge la Casa Albă în jurul orei 21.00,unde va fi întâmpinat de președintele Donald Trump. Klaus Iohannis va semna în Cartea de Onoare, apoi va fi invitat de președintele SUA în Biroul Oval, pentru convorbiri tete-à-tete.

Înaintea întâlnirii cu președintele Donald Trump, Iohannis va merge la sediul Departamentului de Stat, unde va avea o întrevedere cu secretarul de stat Rex Tillerson.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington, că întâlnirea de vineri cu președintele SUA Donald Trump este foarte importantă pentru că va marca „un moment extrem de important în evoluția relațiilor dintre cele două țări”.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donal Trump este elementul central al vizitei șefului statului român la Washington și va fi un prilej pentru a discuta perspectivele Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”