Înainte să înceapă campania pentru Primărie, Gabriela Firea îi face o ofertă surprinzătoare unui contracandidat. Ce răspuns a primit

Înainte să înceapă campania pentru Primărie, Gabriela Firea îi face o ofertă surprinzătoare unui contracandidat. Ce răspuns a primit
Publicat: 21/03/2016, 18:50

”Mi-aș dori un viceprimar ca Nicușor Dan. (…) I-am urmărit activitatea și este de apreciat că este un neobosit al semnalării problemelor în București. El nu are forța PSD sau a PNL, dar stă bine în sondaje. Îi urmăresc cu atenție proiectele, sper să intre în Consiliul General, eu voi fi prima care îi va întinde mâna”, a spus candidatul PSD la Adevărul live, în primul său interviu după nominalizarea oficială.

În privința contracandidatului său de la PNL, Ludovic Orban, Gabriela Vrânceanu Firea a precizat că are o relație de amiciție cu acesta pe care nu vrea să o strice. „Vreau o viață și după 5 iunie, vreau să ne privim în ochi și după această dată”, a afirmat aceasta, adăugând că vrea să ducă o campanie „elegantă, în care să nu denigreze niciun candidat'”.

Totodată, ea a adăugat că îi lasă pe bucureșteni să aprecieze activitatea de viceprimar a lui Ludovic Orban în mandatul primarului PD Adriean Videanu. ‘”Cred că o borduriadă nu fost niciodată mai mare”, a afirmat Firea.

Legat de posibila candidatură a fostului primar Traian Băsescu, Firea a menționat că nu va ezita să intre în vreo confruntare televizată cu el. ‘”Știe să facă știri, să pună etichete, este deschis, jovial, este bine perceput de publicul mediu, sub nicio formă de cei care depășesc acest nivel. Eu nu cred că un profesor universitar îl poate vota pe domnul Băsescu”, a declarat Firea.

Despre echipa pe care PSD o propune la București, Firea a precizat că a răspuns „cererii legitime de a intra în competiție cu oameni tineri, care nu au contracte cu statul sau care nu au probleme cu justiția”. În opinia acesteia, principalele probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt traficul, spațiile verzi și integrarea zonei metropolitane.

Dan: Orice discuții sunt inutile

Nicușor Dan a afirmat luni, pentru Mediafax, că discuțiile cu principalele partide politice, în perspectiva alegerilor locale din București, sunt inutile, ca reacție la declarația social-democratei Gabriela Firea potrivit căreia acesta ar fi potrivit pentru funcția de viceprimar în echipa sa.

„În momentul acesta, nu văd la principalele partide politice, prin politica pe care o duc primarii lor, să existe o voință de a face politică altfel. De aceea, orice discuții cu aceste partide sunt inutile”, a afirmat candidatul USB, Nicușor Dan.

Candidatul USB a răspuns astfel declarației Gabrielei Firea în care aceasta își manifesta dorința de a avea un viceprimar ca Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în contextul alegerilor locale din iunie 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase