INTERVIU ISTORIC | Vladimir Putin, față în față cu Tucker Carlson. SUMARUL celor mai importante declarații ale ”Țarului de la Kremlin”: ce ar fi împiedicat pacea din Ucraina sau când ar ataca un stat NATO

Publicat: 09/02/2024, 02:16
Actualizat: 09/02/2024, 19:31

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a făcut declarații istorice în interviul acordat lui Tucker Carlson (AFLĂ CINE ESTE JURNALISTUL!). GÂNDUL. RO a decupat cele mai puternice fragmente din interviul ”Țarului de la Kremlin”, care n-a evitat să răspundă unor întrebări fierbinți: intenționează sau nu să atace un stat NATO, de ce acuză Statele Unite ale Americii și ce condiție a pus pentru a înceta agresiunea la adresa Ucrainei.

SUMARUL DECLARAȚIILOR-CHEIE ALE LUI VLADIMIR PUTIN

  • Ce a răspuns Vladimir Putin la întrebarea „Cine a aruncat în aer Nord Stream?” (VEZI VIDEO AICI!)
  • În ce scenariu ar ataca Putin Polonia / Vladimir Putin respinge „comportamentul expansionist”, în interviul cu Carlson (VEZI VIDEO AICI!)
  • Ce condiții pune liderul de la Kremlin pentru încetarea războiului (VEZI VIDEO AICI!)
  • Putin a denunțat implicarea SUA în protestele produse în Ucraina și spune că Tucker nu a fost admis în CIA (VEZI VIDEO AICI!)
  • Putin, despre expansiunea BRICS: „Este ca razele soarelui. Nu poți împiedica răsăritul soarelui” + Ce spune despre relațiile cu Trump (VEZI VIDEO AICI!)
  • Explicațiile lui Putin pentru eșecul negocierilor cu Ucraina. Cum a căzut acordul de la Istanbul. Rolul lui Boris Johnson (VEZI VIDEO AICI!)
  • Ce spune Putin despre posibila eliberare a jurnalistului american Evan Gershkovich, acuzat de spionaj (VEZI VIDEO AICI!)
  • „De ce mă simt vinovat de parcă îmi trădez țara? / Ce a mai făcut Tucker Carlson la MOSCOVA (VEZI VIDEO AICI!)

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin s-a referit, printre alte subiecte, și la cum s-ar putea ajunge la un acord cu Ucraina, pentru încetarea conflictului militar. Liderul de la Kremlin amintit că s-au purtat mai multe runde de negocieri, care erau „aproape finalizate”, dar că toate s-ar fi oprit după ce Ucraina a ales să asculte de puterile occidentale.

Au fost (n.r. discuții). Au ajuns la un nivel foarte înalt de coordonare a pozițiilor într-un proces complex, dar totuși, erau aproape finalizate. Dar, după ce ne-am retras trupele de la Kiev, așa cum am spus deja, cealaltă parte a aruncat toate aceste acorduri și a ascultat instrucțiunile țărilor occidentale, țărilor europene și Statelor Unite de a lupta împotriva Rusiei până la capăt.

De la începutul invaziei, din februarie 2022, au fost mai multe runde de discuții între cele două părți. Prima întâlnire a avut loc la patru zile după începerea invaziei, pe 28 februarie 2022, în Belarus. S-a încheiat fără rezultat, delegațiile ambelor părți s-au întors în capitalele lor pentru consultări.

Următoarele două întâlniri au fost în martie 2022, la granița Belarus-Ucraina, într-o locație nedezvăluită din regiunea Gomel, Belarus.

Cele mai avansate discuții au fost sub medierea Turciei, care au avut loc tot în martie Antalya.

Vladimir Putin merge mai departe și aduce aminte că președintele Zelenski a semnat un decret prin care se interzice negocierea cu partea rusă.

Mai mult, președintele Ucrainei a legiferat interzicerea negocierilor cu Rusia. El a semnat un decret prin care interzice tuturor să negocieze cu Rusia. Dar cum vom negocia dacă el și-a interzis însuși și tuturor să facă asta? Știm că el înaintează câteva idei despre această înțelegere, dar pentru a ajunge la un acord, trebuie să avem un dialog. Nu este corect?

Jurnalistul american Tucker Carlson comentează că negocierile nu s-ar purta cu Volodimir Zelesnki, ci cu Statele Unite, implicit Joe Biden, care „finanțează războiul”.

Chiar dacă nu-și amintește când a vorbit ultima dată cu omologul său american, Putin povestește că i-a spus, în repetate rânduri, că face o greșeală „de proporții istorice” susținând ce se întâmplă în Ucraina.

Ei bine, da, el (n.r. Joe Biden) finanțează, dar am vorbit cu el înainte de operațiunea militară specială, desigur. Și i-am spus atunci, apropo, nu voi intra în detalii, nu o fac niciodată, dar i-am spus, atunci, „cred că faci o mare greșeală de proporții istorice susținând tot ce se întâmplă acolo, în Ucraina, împingând Rusia”. I-am spus, i-am spus în repetate rânduri, apropo, cred că ar fi corect dacă mă opresc aici.

În opinia liderului de la Kremlin, o soluție pentru încetarea războiului o reprezintă oprirea aprovizionării cu arme.

Vladimir Putin: Ce e de rezolvat? E foarte simplu. Repet, avem contacte prin diverse agenții. Vă voi spune ce spunem în această chestiune și ce transmitem conducerii SUA. Dacă vrei cu adevărat să încetezi lupta, trebuie să încetezi aprovizionarea cu arme. Se va termina în câteva săptămâni. Asta este. Și apoi putem conveni asupra unor termini, dar înainte de a face asta, încetați. Ce este mai ușor? De ce l-aș suna (n.r. pe Joe Biden)? Despre ce ar trebui să vorbesc cu el? Sau să-l implor pentru ce?

Fostul jurnalist de la Fox News Tucker Carlson l-a intervievat pe Vladimir Putin pe 6 februarie, într-o discuție care a durat două ore și 7 minute.

Este primul interviu pe care îl acordă liderul de la Kremlin, după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, din februarie 2022.

CITEȘTE ȘI:

În ce scenariu ar ataca Putin Polonia / Vladimir Putin respinge „comportamentul expansionist”, în interviul cu Carlson

Putin atribuie OCCIDENTULUI responsabilitatea pentru tensiunile care au condus la invazia rusă în Ucraina

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
„Feroce și fără milă”: Un bărbat și-a ucis fosta iubită și pe noul ei partener,...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
"Nu se mai poate repara nimic". Cazul românului rămas fără penis din cauza unei erori...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Au renunţat la agitaţia din Capitală şi s-au mutat la ţară! Cum arată casele vedetelor...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Totul a fost filmat! Ce s-a întâmplat, de fapt, la priveghiul lui Mile Povan! Imaginile...
Ce pedeapsă a primit românca din Spania care și-a vândut fetița de 12 în schimbul...
Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că...
Cum a reușit un livrator Glovo să stârnească o avalanșă de emoții în rândul românilor?...
INCREDIBIL ce se ascundea lângă o stea! „Niciodată nu mi-am imaginat că...
Simona Halep a luat decizia înainte de verdictul TAS! Este oficial
Gheboasă, față în față cu procurorii. Cum a fost prins trapperul de la UNTOLD. Surse
Zi mare pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril! Întrega familie a boxerului le-a fost alături...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale pierde aer în continuu