Ioan Bălan, PNL: Analiza Codului Fiscal se face în discotecile de pe litoral sau din croaziere de lux

Ioan Bălan, PNL: Analiza Codului Fiscal se face în discotecile de pe litoral sau din croaziere de lux
Publicat: 09/08/2015, 12:08

Bălan, vicepreședinte PNL pentru regiunea nord-est, a apreciat, duminică, într-un comunicat de presă, că îmbulzeala liderilor tuturor partidelor politice la consultările inițiate de PNL pe marginea Codului fiscal este expresia cea mai clară că partidele au intrat într-un fel de pre-campanie electorală și privesc totul doar în pură logică electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este tare suspectă vitejia unor lideri politici, în special de la PSD, care au sărit imediat să confirme participarea la consultările inițiate de PNL pe marginea Codului fiscal! De ce nu le-au organizat ei de la Guvern, înainte de adoptarea în Parlament a acestei legi, cu date precise și fundamentarea cifrelor pe masă? Când PNL le-a solicitat aceste fundamentări au spus că e treaba Guvernului Ponta și că ei își asumă legea și fără prea mari calcule”, a explicat deputatul liberal.

El a adăugat că a mai văzut lupul îmbrăcat în blană de oaie și că are tot dreptul să creadă că gestul unor partide politice în legătură cu aceste consultări nu este decât unul pur politicianist.

„Când s-au mai consultat cei din PSD și cu cine atunci când au luat decizii la guvernare? Cu nimeni! Când s-a mai întâmplat în România ca liderii PSD să se așeze sincer și onest în jurul mesei și să bată palma cu celelalte partide asupra unor obiective pe care să le urmărească oricine s-ar afla la guvernarea țării? Niciodată! De făcut, au mai făcut-o, dar numai pentru a înșela electoratul și partenerii politici! Tare îmi este teamă că și de această dată liderii PSD nu vor veni la consultări cu obiective politice oneste, orientate către cetățeanul român, către economia națională, către soarta României, ci se vor prezenta tot pentru a „da bine” la televizor și a da senzația că sunt deschiși dialogului”, a menționat vicepreședintele liberal.

Deputatul Ioan Balan și-a exprimat neîncrederea în capacitatea actualului ministru al Finanțelor Publice de a prezenta, în cadrul consultărilor, cifrele privind impactul noului Cod fiscal și că va convinge pe cineva că Guvernul Ponta este capabil să implementeze măsurile de relaxare fiscală.

„PNL i-a cerut constant ministrului să aducă date precise privind impactul măsurilor de relaxare fiscală și sursele precise de acoperire a golurilor bugetare! Nouă nu ne-a arătat nicio cifră, așa cum nu a arătat nici Președintelui României, nici Guvernatorului BNR și nici altcuiva, pentru că pur și simplu nu are asemenea estimări și nici nu s-a străduit să le obțină. Mai mult, mi-e greu să cred că acesta le va obține în cele câteva zile care au mai rămas până la consultări, mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral, Singura sa șansă este să i le trimită șeful său de Guvern direct din croaziera de lux”, a spus Ioan Bălan.

El a mai apreciat că discuțiile din spațiul public și politic pe marginea Codului fiscal s-au îndepărtat de esența acestei legi și tind să ducă în derâdere o lege cu o importanță economică uriașă.

„Am rămas uimit să văd cum jumătate de săptămână s-a tot dezbătut în mass-media paternitatea inițierii consultărilor, deși PNL, nu doar acum, ci în nenumărate rânduri a cerut ca legile importante să fie rezultatul unor consultări și dezbateri între partidele parlamentare din care să rezulte consensul politic. Apoi din înghesuiala de confirmări și comunicate de presă, m-am temut că PNL nici măcar nu o să mai aibă loc pe scaun sau la masa discuțiilor, chiar dacă PNL este organizatorul evenimentului”, a spus Bălan.

El și-a mai exprimat nemulțumirea că nu a văzut discuții aplicate, profesioniste, bazate pe rigoare și expertiză financiar-fiscală.

„Am votat Codul Fiscal în Parlament! Susțin relaxarea fiscală nu doar pentru că este parte a Programului de guvernare al PNL, ci pentru că știu că mediul de afaceri din țară are nevoie de susținere, iar românii au nevoie de locuri de muncă și de salarii decente”, a spus deputatul sucevean.

El a încheiat cu un mesaj adresat premierului Victor Ponta prin versurile melodiei „Eu beu”, a lui Pavel Stratan.

„Îi transmit un mesaj lui Victor Ponta, înainte de a merge la consultări cu liderii celorlalte partide, prin versurile lui Pavel Stratan: Și dacă-mi spune cineva cum ar putea să fie mai bine/ Mă las de toate, mă duc acolo, mă-ntorc înapoi, mă iau și pe mine”, a conchis Ioan Bălan.

Săptămâna trecută, liberalii au propus partidelor politice și instituțiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum macrostabilitatea economică, în special Codul Fiscal și noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbția de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la Spațiul Schengen și pregătirea Președinției Consiliului UE din anul 2019.

Luni, PNL a anunțat că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări, echipa desemnată de liberali pentru negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu și Marian Petrache.

UNPR a propus, la rândul său, partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultările pe tema Codului fiscal, acestea urmând să aibă loc în Parlament, iar invitația a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a transmis, vineri dimineață, printr-un comunicat de presă, că salută inițiativa UNPR de a chema partidele parlamentare la consultări pe tema noului Cod Fiscal și spune că PSD va fi reprezentat la discuții de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunțat că social-democrații vor da curs invitației PNL privind consultările pe teme economice, însă consideră că o singură întâlnire nu este suficientă și propune „instituționalizarea” dialogului cu opoziția, printr-o serie de „întâlniri permanente”.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că liberalii vor participa la discuțiile pe tema Codului fiscal pe 17 și pe 19 august și „oricând va fi necesar”, arătând că PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic și „maturitatea liberalilor a generat reacții similare din partea UDMR, UNPR, PSD”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata