Ioan Oltean: Antonescu nu este omul care să renunțe la un proiect propriu fără să aibă altul mai bun

Ioan Oltean: Antonescu nu este omul care să renunțe la un proiect propriu fără să aibă altul mai bun
Publicat: 31/05/2014, 18:00
Actualizat: 25/03/2019, 21:08

„Este o decizie totalmente surprinzătoare și pentru noi pentru că, în urmă cu două-trei zile, Crin Antonescu a precizat că rămâne în continuare un candidat al dreptei, al PNL, pentru prezidențialele din toamnă. Nu știu care sunt elementele, motivele care l-au determinat să iasă din cursă. Poate că domnia sa și-a făcut o analiză serioasă și are argumente temeinice pentru a justifica o asemenea atitudine. Nu putem decât să așteptăm să vedem motivele și care sunt următorii pași pe care PNL îi va face. Noi suntem extrem de interesați de ce se întâmplă acolo, având în vedere că am demarat construcția politică a dreptei și PNL va trebui să aibă, alături de PDL, un rol extrem de important în această construcție. E oarecum, repet, surprinzătoare această decizie”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX Ioan Oltean.

Întrebat dacă gestul lui Crin Antonescu dă mai multe șanse PDL să impună candidatul la prezidențiale, Oltean a răspuns: „Nu aș putea să mă pronunț. PDL are un candidat puternic, la care nu renunță, pe care îl va introduce în toate măsurătorile și cercetările sociologice pe care le vom face pentru a găsi candidatul unic al dreptei”.

În ceea ce privește ipoteza potrivit căreia Crin Antonescu s-a retras pentru a-i deschide drumul lui Klaus Iohannis, Ioan Oltean a spus: „Cu siguranță că este un motiv serios. Crin Antonescu nu este omul care să renunțe la un proiect propriu fără să aibă în paralel un alt proiect care să fie mai bun. Este posibilă o asemenea explicație. Klaus Iohannis este un candidat și un om politic care s-a impus mult în planul vieții politice românești. Este un argument care poate fi luat în seamă și care a putut fi luat în calcul și de Crin Antonescu”.

Întrebat dacă decizia lui Crin Antonescu este în favoarea sau în defavoarea construcției puse la cale de PDL și PNL, Oltean a declarat: „Mi-e greu să mă pronunț care erau șansele lui Crin Antonescu într-o cercetare sociologică și într-o eventuală nominalizare a domniei sale ca și candidat al dreptei. În ultimul timp, Crin Antonescu nu a avut un progres, ci, dimpotrivă, un trend negative, iar acesta poate să constituie unul din motivele pentru care a renunțat”.

Pe de altă parte, președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, referitor la retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidențială, că acesta își încheie, într-un mod „total neplăcut”, cariera politică.

„Cred că e ultima decizie din șirul celor luate de Crin Antonescu – în care eu am crezut – și prin care a făcut jocurile președintelui Traian Băsescu. Spun asta pentru că a rupt USL, care a fost cea mai susținută alianță politică de după 1989, a intrat în echipa celor care au criticat guvernarea USL cu aceleași tipuri de atacuri. Cred că a căzut pradă jocurilor care s-au făcut inclusiv în interiorul PNL ca acest partid să îi fie pus pe tavă lui Traian Băsescu și echipei lui. Astăzi este evident că deciziile luate în ultima jumătate de an au fost de natură să ducă și PNL în zona partidelor care sunt coordinate de Traian Băsescu”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Întrebat ce înseamnă în opinia sa renunțarea lui Crin Antonescu la prezidențiale, dar și de la șefia PNL, Moldovan a răspuns: „Încheierea într-un mod total neplăcut a unei cariere politice”.

În opinia lui Moldovan, în cazul în care Crin Antonescu „rămânea fidel” angajamentelor luate împreună cu Victor Ponta, „ar fi avut un final de carieră politică de succes încununată de prezența la Cotroceni.

Întrebat dacă are Klaus Iohannis mai multe șanse la Cotroceni, Emil Radu Moldovan a răspuns că el, personal, nu îi dă șanse mari, deoarece, la alegeri europarlamentare, a obținut pentru PNL 17 % din voturi în orașul pe care îl conduce, și pentru că, deocamdată, acesta este „un om care a performat în administrația locală la nivelul municipiului Sibiu și care nu spune nimic până acum în politica națională”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...