Iohannis a discutat cu Băsescu o oră, la Cotroceni, înainte de preluarea mandatului de președinte

Iohannis a discutat cu Băsescu o oră, la Cotroceni, înainte de preluarea mandatului de președinte
Iohannis a discutat cu Băsescu o oră, la Cotroceni, înainte de preluarea mandatului de președinte

Este singura întâlnire dintre cei doi președinți, unul încă în exercițiu și celălalt ales, înainte de preluarea mandatului prezidențial de către Klaus Iohannis, dumunică, 21 decembrie.

„În această seară, președintele ales, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de preluarea funcției prezidențiale, care va avea loc duminică”, a precizat purtătorul de cuvînt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

Aceasta a arătat că întâlnirea dintre cei doi a durat o oră.

Și președintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe pagina oficială de Facebook că s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o va prelua după învestirea de către Parlament.

„Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a mai scris Klaus Iohannis.

Președintele ales va depune, dumunică, jurământul de învestitură într-o ședință solemnă a Parlamentului în ziua de duminică, 21 decembrie, la ora 12.00.

După jurământul din Parlament, președintele va merge la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de predare-primire a mandatului.

Klaus Iohannis va fi primit cu garda de onoare, la intrarea în Palatul Cotroceni.

După intonarea imnului de stat și primirea de către Traian Băsescu și consilierii prezidențiali și de stat, Klaus Iohannis va fi primit în biroul Președintelui.

Aici, Traian Băsescu îi va înmâna lui Klaus Iohannis Sigiliul de stat, în baza căruia președintele conferă decorațiile și Ordinul Steaua României în grad de Colan care, prin lege, revine automat pe perioada mandatului președintelui României.

După o scurtă discuție privată, președintele Klaus Iohannis îl va însoți pe Traian Băsescu la ieșirea din Palatul Cotroceni, unde acesta va primi pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcția cea mai înaltă în stat.

Inchide