Iohannis a promulgat legea pentru declararea zilei de 30 octombrie ca „Ziua pacientului cu arsuri”

Redactor:
Alexandru Costea
Iohannis a promulgat legea pentru declararea zilei de 30 octombrie ca „Ziua pacientului cu arsuri”
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru declararea zilei de 30 octombrie ca „Ziua pacientului cu arsuri", transmite Administrația Prezidențială. În această zi este comemorată tragedia de la Colectiv.

Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea apariției de incidente care pot duce la arsuri.

„Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, arată textul legii.

Conform actului normativ, Ministerul Sănătății este responsabil de coordonarea activității dedicate „Zilei pacientului cu arsuri”.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for legislativ decizional, pe 11 septembrie.

În urma incendiului din clubul bucureștean Colectiv, din 30 octombrie 2015, au murit la fața locului 26 de persoane, numărul deceselor ajungând la 64 după ce mai mulți răniți grav au fost internați. Printre cei care și-au pierdut viața în urma tragediei erau artiști, fotografi, jurnaliști, olimpici și studenți. Ulterior, la un și nouă luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanțul total la 65.

Inchide