Dana Stanila
18.05.2017
Politică

Iohannis amenință cu CCR, dacă Parlamentul nu renunță la modificarea procedurii de numire a șefului „Doi și-un sfert”

Iohannis amenință cu CCR, dacă Parlamentul nu renunță la modificarea procedurii de numire a șefului „Doi și-un sfert”
Președintele Kaus Iohannis a declarat joi că DGPI este o instituție militarizată și nu poate să funcționeze fără avizul CSAT, precizând că, "în ultimă instanță", va ataca la CCR legea votată de Parlament.

„Așa ceva nu se poate, este o eroare, o greșeală, cum doriți. Atâta vreme cât instituția este una militarizată, nu poate să funcționeze fără aviz CSAT. Punct. Iar, indiferent ce dorește Senatul sau Camera Deputaților, așa funcționează instituțiile în România, conform Constituției și dacă se menține această soluție, care este una neconstituțională, după părerea mea, evident că speța va merge la Curtea Constituțională. (…) În ultimă instanță voi ataca eu la Curtea Constituțională, dar deocamdată așteptăm să-și revină Parlamentul și să intre în normalitate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului este de părere că atât în cazul ordonanței care modifică procedura de numire a șefului DGPI, cât și cea privind conducerea ANCOM, este vorba de o „rațiune politică” a puterii, de a „elimina președintele, respectiv CSAT, din anumite proceduri”.

„Eu văd aici o rațiune politică din partea PSD. Este destul de evident după speța cu ANCOM acum speța cu acest serviciu al Ministerului de Interne, se încearcă din partea PSD să se elimine instituția președintelui, respectiv CSAT din anumite proceduri. Este o eroare”, a conchis președintele.

×
Inchide