Iohannis ATACĂ din nou PSD: Dacă nu guvernează pentru țară, atunci să plece / Președintele a promulgat bugetul asigurărilor sociale de stat: Pensionarii nu trebuie să sufere din nou | VIDEO

Iohannis ATACĂ din nou PSD: Dacă nu guvernează pentru țară, atunci să plece / Președintele a promulgat bugetul asigurărilor sociale de stat: Pensionarii nu trebuie să sufere din nou | VIDEO
Publicat: 11/03/2019, 17:38
Actualizat: 25/03/2019, 20:15
„Din cauza PSD dezvoltarea României din ultimii ani a rămas mult în urmă și rezultatele se văd. Este culmea eșecului să nu reușești să aduci dezvoltare prin investiții majore în spitale, autostrăzi, în școli într-o perioadă în care economia crește și oportunități există. PSD a uitat un principiul de bază al democrației – când guvernezi, o faci în primul rând pentru țară, nu pentru tine. Dacă nu e capabil să respecte acest principiu – și dovedește în fiecare zi că nu este – să plece de la guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.
El a mai spus că Guvernul a trimis Parlamentului proiectul de buget abia în februarie, cu o întârziere de trei luni.
„Așa că să nu mai țipe PSD-ul la televizor. Declarațiile mincinoase sunt legate de responsabilitate nu pot ascunde evidența. PSD este unicul vinovat de situația la care ne găsim. După ce a întârziat inadminsibil de mult, Guvernul nu a fost capabil nici măcar să vina cu un buget realist axat pe prioritățile României. E drept că este un buget foarte bun, dar pentru creșterea prosperității PSD ului, dar nu al României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte în timp ce cheltuuielile arată o procupare vădită pentru finanțarea partidului și a clientalii sale, a PSD și nu pentru funcționarea statului, în beneficiul cetățeanului. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul în parlament. Mă adresez parlamentarilor: tratați cu seriozitate, până nu e prea târziu.”, a adăugat Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri Perlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituțională. Iohannis susține că legea este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcționare a unor instituții publice cu rol esențial în societate.
Iohannis a promulgat bugetul asigurărilor sociale de stat: Pensionarii nu trebuie să sufere din nou

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că a promulgat legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, susținând că „pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenței și indiferenței PSD”.

„Astăzi este ultima zi a termenului de promulgare pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Deși nu știm ce va face Guvernul cu Legea plafoanelor, lege declarată neconstituțională – atât de prost a lucrat PSD -, apoi ce va face Parlamentul cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, am decis, deci, să promulg Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenței și indiferenței PSD”, a anunțat Klaus Iohannis.

El a mai spus că dacă legea nu ar fi promulgată acum pensionarii ar fi direct afectați, pentru că orice nouă întârziere blochează acordarea unor drepturi spociale, cum ar fi biletele de tratament balnear.

„În același timp, reiau solicitarea adresată guvernului și Parlamentului – asigurați-vă că sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe 2019 să fie prevăzute în buget, asigurați-vă că finanțarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sigurați-vă că finanțarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sumele corect calculate să fie incluse în buget în totalitate și aprobate prin lege pe o perioadă de un an, deci până la sfârșitul anului în curs. Calculele arată că lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent, 2019. Practica de completare a sumelor la rectificări sau orice alte artificii contabile marca PSD nu mai reușesc să convingă pe nimeni”, a adăugat șeful statului.

El a atras atenția că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este „un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii”.

„Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut din anul anterior, astfel încât pensionarii să nu sufere din cauza scăderii puterii de cumpărare a banilor. Deci, repet ca să se înțeleagă bine. Pensiile se puteau crește mult mai repede decât așa cum vrea PSD, adică de la 1 septembrie. Sau, cu alte cuvinte, din punct de vedere legal și fără nicio intervenție din pix a PSD, pensionarii ar fi avut dreptul la creșterea pensiilor cu mult mai devreme. Cum și copiii ar fi putut primi alocații majorate de la 1 martie dacă PSD și-ar fi dorit cu adevărat acest lucru. Guvernarea PSD a eșuat, iar cei care vor plăti pentru a acoperi dezastrul produs sunt, din păcate, cetățenii. Tocmai categoriile sensibile, precum pensionarii, vor fi cele mai afectate de spirala creșterii prețurilor, de inflația galopantă, de lipsa investițiilor în sănătate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață