Iohannis, atacat dur de Tăriceanu: Nu sunt modificări la coduri care să împiedice o autoritate să intervină

Iohannis, atacat dur de Tăriceanu: Nu sunt modificări la coduri care să împiedice o autoritate să intervină
Publicat: 29/07/2019, 17:15

„Este atât de revoltător să vezi cum un Președinte al României nu ezită nici o secundă să profite de orice tragedie produsă în societatea românească ca să încerce să mai adune niște voturi! După o lungă tăcere, ieri seară, dl Klaus Werner Iohannis și-a rupt câteva ore din concediu ca să arunce o veritabilă perdea de fum. Cum că oribilele crime de la Caracal sunt consecință a schimbării legilor justiției. O minciună deliberată întrucât știe că nu există modificări ale codurilor penale care să împiedice vreo autoritate a statului să intervină pentru salvarea unei vieți omenești”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, luni, pe Facebook.

Liderul ALDE mai spune că Iohannis știe că nu deficitul de „competență materială” a dus la tragedia de la Caracal, ci incompetența unor indivizi, în frunte cu cei de la STS.

„Mai mult, modificările codurilor penale erau încă în analiza Curții Constituționale, care abia azi a dat verdictul. Dl Iohannis știe că nu a schimbat nimeni procedurile în virtutea cărora trebuie să acționeze polițiștii ori procurorii. Mai știe și că nu deficitul de „competență materială” a dus la producerea tragediei de la Caracal, ci incompetența unor indivizi, în frunte cu cei de la STS – cei aducători de multe voturi dlui Iohannis! Afirmațiile acestuia încearcă, de fapt, să mute atenția de pe organele de forță ale statului, pe care în calitate de șef al CSAT dl Iohannis le păstorește, pe cele legiuitoare ca fiind principalele responsabile de ce s-a întâmplat la Caracal. De fapt, această perdea de fum este menită să mai justifice ceva: nevoia revenirii la celebrele protocoale ale instituțiilor cu serviciile secrete și a desființării secției de investigare a magistraților, instituție care le stă în gât procurorilor fideli președintelui”, a completat Tăriceanu.

El afirmă că românii i-au dat votul șefului statului la referendum pe justiție din 26 mai, însă un au văzut nimic la schimb. Președintele Iohannis are mereu soluții pe care însă nu le prezintă niciodată public, precizează Tăriceanu.

„Dar, stați! Există speranță! Dl Iohannis ne spune că există soluții punctuale cu care va veni în CSAT. Da, CSAT-ul pe care ar fi trebuit să-l facă o dată pe trimestru, cum zice legea, dar pe care el îl convoacă o dată pe an! Cred că vă mai amintiți că pe 25 aprilie, în discursul în care anunța referendumul de pe 26 mai, tot el spunea: „există căi democratice, există soluții pentru România. Știu care sunt aceste soluții, știu cum să le pun în practică, dar, în tot acest demers, dragii mei, am nevoie de votul românilor”. Și românii i-au dat votul! Am văzut ceva? Dl Iohannis pare că permanent are „soluții”. Doar că nu le prezintă niciodată public! Asta ca să nu vedem că, de fapt, Împăratul e gol!”, a conchis președintele ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, duminică seară, Guvernului PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani.

„Statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani. Prima-legile justiției pe care am încercat să le amân, dar pe care nu am putut să le opresc în totalitate. Multe dintre ele au produs deja efecte, iar ele trebuie reparate. Cer Guvernului să ia măsuri acum, pentru că are pârghii dacă are o minină decență. Le mai cer abrogarea modificărilor legilor justiției și codurilor penale”, a declarat Klaus Iohannis.

Codul penal și Codul de procedură penală au fost declarate de CCR neconstituționale în ansamblul lor. Astfel, procesul de revizuire al codurilor penale va trebui reluat. Curtea transmite că în cazul Codului de procedură penală Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului