IOHANNIS, campanie de 7 milioane euro pe ZI! PSD a făcut calculele pentru președintele Bețe-n-Roate

IOHANNIS, campanie de 7 milioane euro pe ZI! PSD a făcut calculele pentru președintele Bețe-n-Roate
Publicat: 21/02/2019, 15:18

„Începând de azi, campania electorală a lui Iohannis~ va costa România câte 6,9 de milioane euro/zi reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării.

Aceasta e în medie valoarea fondurilor europene absorbite pe zi lucrătoare de cele două ministere în 2018.

După expirarea perioadei de 45 de zile de interimat, aceste ministere lipsite de miniștri nu mai pot deconta facturile pentru proiectele cu fonduri europene.

În ultimii doi ani PSD a accelerat semnificativ absorbția banilor europeni, dar rezultatele ar fi putut fi mai bune dacă Iohannis nu ar băga bețe-n roate”, au transmis, joi, pe Facebook, social-democrații.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi pentru MEDIAFAX că Executivul nu are, „din păcate, niciun semn de la Cotroceni” propunerile pentru Transporturi și Dezvoltare și că Rovana Plumb și Eugen Teodorovici rămân miniștri interimari, deși termenul de 45 de zile a expirat joi, 21 februarie.

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe 7 ianuarie decretele privind noii miniștri interimari – Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor și Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Potrivit articolului 107 din Constituție, perioada de interimat la conducerea unui minister nu poate depăși 45 de zile, termen care a expirat miercuri seara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase