Iohannis, despre desființarea posturilor neocupate: Așa paușal, rezultatul niciodată nu este optim

Iohannis, despre desființarea posturilor neocupate: Așa paușal, rezultatul niciodată nu este optim
Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că desființarea posturilor neocupate nu va aduce rezultate optime dacă este făcută "paușal", fiind necesară stabilirea unui număr maxim de angajați la diferite categorii de instituții, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 20/06/2013, 18:20
Actualizat: 25/03/2019, 22:35

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că desființarea posturilor neocupate nu va aduce rezultate optime dacă este făcută „paușal”, fiind necesară stabilirea unui număr maxim de angajați la diferite categorii de instituții, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, care este și primar al Sibiului, a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă, ce părere are despre desființarea posturilor neocupate, anunțată de premierul Victor Ponta.

„Informațiile sunt puțin contradictorii. Aștept să apară primul draft al ordonanței sau al Hotărârii de Guvern. Unele informații vorbesc despre instituțiile centrale, alte informații despre educație și sănătate. Unii vorbesc despre administrații, inclusiv locale. Trebuie întrebați inițiatorii la ce s-au gândit”, a răspuns Iohannis.

Acesta a precizat însă că ar fi dificil pentru administrațiile locale dacă posturile neocupate s-ar desființa.

„Ar fi dificil pentru noi dacă s-ar desființa posturile neocupate. Ele nu sunt neocupate, pentru că noi nu ne-am preocupat de această chestiune, ci pentru că, din 2008 încoace, practic, nu am mai putut angaja personal în condiții normale, după părerea mea, pentru administrația locală. Trebuie găsită o formulă de stabilire a numărului de personal maxim pe diferite categorii și după aceea să ne apucăm să desființăm sau nu posturi. Așa, paușal, rezultatul niciodată nu este optim”, a declarat Iohannis.

Acesta a precizat că la Primăria Sibiu există deficiențe majore de personal la toate serviciile.

„Dacă acum s-ar desființa posturile vacante ar înseamna că trebuie să continuăm la acest nivel de avarie, ceea ce nu este bine deloc” a mai declarat Iohannis.

Desființarea tuturor posturilor neocupate care încarcă artificial schema de personal în administrație va permite Guvernului, după negocierile din luna iulie cu Fondul Monetar Internațional, să revină la regula rațională de angajare a unei persoane la un post vacantat, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Miercuri seara, Ponta anunța că toate posturile neocupate vor fi desființate și va fi introdusă regula de angajare în sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat, în primul rând în sănătate și educație, diferit de sistemul actual care permite angajarea unei persoane la șapte posturi vacantate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase