Iohannis încearcă să acopere REALIZĂRILE PSD, creșterile de salarii și pensii, creșterea economică! Un europarlamentar pune TUNURILE pe președinte

Iohannis încearcă să acopere REALIZĂRILE PSD, creșterile de salarii și pensii, creșterea economică! Un europarlamentar pune TUNURILE pe președinte
Publicat: 04/08/2018, 21:27
Actualizat: 26/03/2019, 03:28

„Supărat probabil după anunțul rectificării bugetare pozitive, dovadă a bunului mers al economiei, președintele Iohannis a decis să recurgă la atacuri politice care se încadrează în binecunoscutul stil al opoziției, atacuri care doresc să acopere mediatic creșterea economică și creșterile de salarii și pensii. Dincolo de faptul că mi se pare ireal și irațional, să folosesc exprimarea domnului Iohannis din această zi, ca președintele să participe la ședințele PNL și să se erijeze în liderul opoziției din România, observ un anumit tipar comportamental care îl descalifică pe președinte ca om politic:”, a declarat, sâmbătă, europarlamentarul PSD, Gabriela Zoană, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Aceasta face o trecere în revistă a acțiunilor șefului statului, reamintind de numeroasele sesizări la CCR asupra legilor inițiatite de PSD. În opinia europarlamentatului PSD, Gabriela Zoană, este „de-a dreptul hilar” faptul că Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu existența unui conflict juridic între premier și președinte, după ce Viorica Dăncilă a emis un decret prin care și-a delegat atribuțiile la șefia Guvernului pe perioadă concediului.

„Faptul că Iohannis a ajuns să sesizeze conflicte de constituționalitate la orice lege pe care o inițiază PSD este una, dar să facă o sesizare la Curtea Constituțională pentru că premierul țării și-a luat concediu de odihnă și nu s-ar fi adresat președintelui României pentru a-i da voie, este de-a dreptul hilar. În opinia mea, președintele Iohannis avea două motive pentru a NU sesiza CCR, în ceea ce privește plecarea doamnei premier, Viorica Dăncilă, în concediu: primul privește atribuțiile prezidențiale și buna conlucrare între instituțiile statului – faptul că premierul României pleacă în concediu de odihnă și își deleagă atribuțiile fără să ceară opinia președintelui nu constituie un motiv de sesizare a Curții Constituționale, o instituție care numai despre concedii de odihnă nu se pronunțase în ultima vreme. În plus, domnul Iohannis a mai trecut prin două situații similare în trecut și nu a fost deranjat de faptul că foștii premieri plecaseră în concediu fără să se fi emis un decret prezidențial pentru desemnarea înlocuitorilor”, a completat Zoană.

Europarlamentarul PSD a adăugat că președintele Klaus Iohannis a avut numeroase concedii prelungite de la preluarea mandatului la Cotroceni.

„Al doilea motiv privește însuși comportamentul președintelui României de la momentul preluării mandatului, în special când este vorba de concedii, vacanțe prelungite și plecări de joi până marți în provincie, la Sibiu. Nu mai intrăm în alte amănunte, sunt de notorietate aceste lucruri. În altă ordine de idei, să te cobori, de la nivelul de președinte de stat, să spui că fapte evidente cum ar fi creșterile de salarii și pensii nu sunt reale, denotă o încercare disperată a lui Iohannis de a acoperi mediatic faptul că actuala guvernare a îndreptat țara, din punct de vedere economic și financiar, spre o direcție bună”, a conchis Gabriela Zoană.

Președintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la ședința Consiliului Național al PNL, de la Parlament, guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliției de guvernare a fost să demonteze justiția, iar creșterea salariilor este o păcăleală.

„O să încep cu o radiografie a situației generale din România. Pot să spun de la început că situația este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun așa ceva și mi-aș dori tare mult să mă adresez și să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem și acolo. (…) PSD a promis românilor că va curge lapte și miere, că vor crește salariile și pensiile, că toți vor avea locuri de muncă și în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat așa. Au început să demonteze Justiția românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupție. Și-au dat seama că lumea așteaptă altceva și au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile și pensiile”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a declarat, referitor la discuția de vineri cu Viorica Dăncilă, că premierul i-a spus că nu știa că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuțiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce șeful statului a sesizat CCR.

Foto: Facebook / Maria Gabriela Zoana

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York