Iohannis le răspunde liberalilor: În Parlament se lucrează prin vot, nu prin grevă

Iohannis le răspunde liberalilor: În Parlament se lucrează prin vot, nu prin grevă
Publicat: 23/09/2016, 14:17
Actualizat: 23/09/2016, 19:19

Klaus Iohannis este de părere că situația la care s-a ajuns acum, în ceea ce îl privește pe Gabriel Oprea, este una „care nu poate fi ușor detensionată și ușor rezolvată”.

„Nu sunt convins că există posibilitatea procedurală să se reia votul în Senat, dar există posiblitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situația. Am fost îngrijorat când am văzut câtă lume a ieșit să protesteze și pe bună dreptate. Oamenii sunt revoltați. Cum își permit parlamentarii să protejeze un om printr-un vot”, a declarat Klaus Iohannis.

În viziunea șefului statului, „lucrurile au ajuns într-o zonă unde nu ar fi trebuit să se ajungă”.

„Sunt foarte trist, mâhnit că Senatul, după atâtea și atâtea discuții pe această temă, nu a înțeles despre ce e vorba. Senatorii în continuare votează la comanda partidului din care fac parte fără să țină cont de nevoia de transparentizare și deschidere. Avem atâția oameni în Senat care au un discurs deschis anti-justiție. E revoltător”, a subliniat Iohannis.

Întrebat dacă susține ideea unei greve parlamentare, în contextul celei anunțate de liberali, Iohannis a răspuns că „în Parlament se lucrează prin vot, nu prin grevă”.

„Prin grevă poți să atragi atenția unei chestiuni, dar aceasta cred că este clară pentru opinia publică. Să terminăm odată cu aceste partide care nu au înțeles deloc ce vrea românul, ca oamenii nu își mai doresc penali, corupți în Parlament (…) Vor stabili ei acolo în Parlament dacă se poate relua (n.r – votul). Problema în fond rămâne aceeași: sunt prea mulți oameni care au prea multe probleme în Parlament”, a mai afirmat Iohannis.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a precizat, vineri, la RFI, că liberalii iau în calcul o eventuală grevă parlamentară, dacă votul în cazul Oprea nu va fi reluat.

„Mai pot fi gesturi pe care să le luăm în considerare luni, de exemplu, la Biroul Politic Național, de genul grevă parlamentară pe o durată determinată sau alte gesturi politice, dar știți care este problema, nu noi decontăm, nu PNL-ul, pentru că PNL-ul de data asta și-a făcut cu vârf și îndesat datoria față de cetățeanul român. Cred însă că obligația de a rezolva această problemă este în grădina PSD”, a precizat Gorghiu.

La rândul său, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV, Vasile Blaga a precizat că PNL ia în calcul greva parlamentară, precizând, în același timp, că „cel mai simplu ar fi dacă Gabriel Oprea își dă demisia”.

Tot vineri, la patru zile de la votul din Senat care l-a salvat de dosarul de ucidere din culpă, Gabriel Oprea a anunțat pe Facebook că i-a transmis o cerere președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care solicită reluarea votului în cazul său. Oprea susține că își dorește „dreptate pentru Bogdan Gigină”, în contextul în care, înainte de votul din Senat, le-a cerut colegilor săi să voteze împotriva începerii urmăririi penale în cazul său.

„Am depus astăzi cererea către Președintele Senatului. Nu a fost și nu este intenția mea să fug de Justiție. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări și răfuieli cu substrat politic”, a scris Oprea pe Facebook, unde a postat și o fotografie a solicitării care va fi discutată în cadrul Biroului Permanent al Senatului de luni. Oprea nu a mai menționat subiectul demisiei.

Senatul a respins, luni, cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea cu 73 de voturi „împotrivă” și doar 45 voturi „pentru”. Șase voturi au fost anulate, conform Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...