Iohannis: Schimbarea lui Corlățean cu Meleșcanu nu rezolvă problema suplimentării secțiilor de votare. Ce propunere face candidatul la prezidențiale

Iohannis: Schimbarea lui Corlățean cu Meleșcanu nu rezolvă problema suplimentării secțiilor de votare. Ce propunere face candidatul la prezidențiale
Publicat: 11/11/2014, 00:01

Iohannis a declarat, la Realitatea TV, că nu are încredere că schimbarea din funcție a ministrului Titus Colățean cu Teodor Meleșcanu va rezolva problema secțiilor de votare suplimentare din diaspora.

„Este un scandal imens ceea ce s-a întâmplat pe 2 noiembrie în diasporă. Mii de oameni, deci nu câțiva, mii de oameni au fost împiedicați să voteze, mii de oameni, mii de români, nu au putut să-și dea votul candidatului lor. (…) Dacă se dorea, se putea face bine. Așa cum Guvernul Ponta a putut să vină peste noapte cu tot felul de ordonanțe, și OUG 45 și OUG 55 care legaliza migrația primarilor, de ce nu au putut să vină cu ordonanță de urgență tot așa peste noapte, să creeze un cadru care este extrem de limpede? Se putea face acest lucru, vă spun, ca să avem un număr mai mare de secții de votare. Eh, Guvernul Ponta a vrut să găsească un pion de sacrificiu. Ceea ce s-a întâmplat acum nu este demisia ministrului Corlățean, este decizia primului ministru, candidatul Victor Ponta … a fost trimis acasă, domnul Corlățean a fost trimis acasă ca să pară în fața lumii că cineva a fost găsit vinovat pentru acest scandal care s-a produs cu votul în diasporă. Nu cred în această măsură. Dacă cineva trebuia să demisioneze astăzi, acel cineva este chiar primul ministru Ponta”, a declarat Iohannis.

Liderul PNL a afirmat că nu crede că Teodor Meleșcanu va putea să rezolve problema secțiilor suplimentare deoarece „este foarte târziu”.

„Soluția este foarte simplă, nu este nimic complicat aici. Guvernul putea să creeze cadrul foarte ușor, se putea mări numărul secțiilor de votare. (…) Aceste lucruri nu sunt în regulă, este destul de dificil din opoziție să faci ceva ce Guvernul trebuie să facă. Dar noi în continuare, până în ultimul moment, vom atrage atenția că lucrurile nu sunt în regulă. Sunt convins că deja mulți români din diaspora care vor să voteze vor veni mult mai de dimineață pentru a preveni acea situație care s-a întâmplat în 2 noiembrie”, a mai spus Iohannis.

„Guvernul, dacă chiar dorește, așa cum auzim că dorește, dacă dorește să rezolve problema, atunci nu are decât să găsească căile cele mai bune și să o rezolve, nu să o povestească. (…) Ministerul de Externe putea prin ordin al ministrului să retragă prima listă, să dea altă listă cu secții de votare, mai multe în locurile în care sunt mai mulți doritori să voteze”, a mai spus liderul PNL.

Iohannis a menționat că problema suplimentării numărului de secții din diaspora poate fi rezolvată de Guvern, în condițiile în care „nici astăzi, nici mâine nu e târziu, dar sâmbătă va fi prea târziu”.

Titus Corlățean a anunțat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-și depună mandatul de ministru, menționând că MAE își menține poziția că nu există baze legale pentru înființarea de noi secții de votare în străinătate la turul II.

După demisia lui Corlățean, portofoliul Externelor a fost preluat de Teodor Meleșcanu, care a depus luni seară jurământul de învestitură în funcție.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice