Iohannis: Sunt foarte multe lucruri de făcut și îndreptat după guvernările eșuate ale PSD / Mesaj pentru tinerii din PNL: Cel mai greu e să fii de partea oamenilor – VIDEO

Redactor:
Politic
Iohannis: Sunt foarte multe lucruri de făcut și îndreptat după guvernările eșuate ale PSD / Mesaj pentru tinerii din PNL: Cel mai greu e să fii de partea oamenilor – VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a atacat sâmbătă, în fața tinerilor liberali, la Școala de Vară Generația Altfel", de la Venus, guvernarea PSD spunând că sunt foarte multe lucruri de făcut și îndreptat după guvernările eșuate ale PSD și a condamnat discursul radical.

11:45 Iohannis către tinerii din PNL: Cel mai greu e să fii de partea oamenilor

Președintele Klaus Iohannis i-a sfătuit, sâmbătă, pe tinerii liberali prezenți la Școala de Vară „Generația Altfel” de la Venus să fie onești și serioși și să devină politicieni responsabili.

„Fiți mereu preocupați să cunoașteți ce se întâmplă în România, în afară, în politica globală. Trebuie să aveți capacitatea de a vă adapta și a lua cele mai bune decizii când veți fi la putere. Fiți onești, corecți și serioși. Învățați să fiți politicieni responsabili și competenți, cu o conduită publică echilibrată și credibilă”, le-a spus Iohannis tinerilor de la Școala de Vară „Generația Altfel”.

Președintele i-a mai sfătuit pe tineri să nu îi ia ca modele pe cei care, pentru a promova, folosesc un discurs al urii, populist sau al intoleranței: „Acela este cel mai facil discurs. E cel mai facil să fii de partea distrugerii fibrei sociale. Cel mai greu e să fii de partea oamenilor și să construiești ceva solid, ceva durabil. Asta aștept de la voi – să deveniți politicieni care, cu răbdare, cu discurs puternic, să construiți o Românie normală, care dăinuie, care e o patrie bună și fidelă pentru toți românii”.

Iohannis le-a mai transmis tinerilor că cine își propune în viață țeluri mici, va obține obiective mărunte, iar cine își propune obiective mari, va avea rezultate mari.

„Mă bazez pe voi ca să construim împreună ceea ce își doresc toți românii – România puternică, România sigură, România normală de mâine”, a conchis Iohannis.

Știrea inițială. „Avem peste puține luni alegeri prezidențiale, vom avea alegeri locale, parlamentare. Eu vă invit ca împreună cu mine să câștigăm toate aceste alegeri. După dezastrul pesedist, care a răpit României șansa la guvernare, cetățenii vor o guvernare eficientă care să aducă prosperitate, bunăstare și cu ajutorul vostru o vor avea. Voi sunteți generația care poate readuce speranța”, a declarat Klaus Iohannis.

„Auzim adesea vorbindu-se despre lipsa de potențial sau capital uman în pepinierele partidelor politice. De aceea sunt reprezentanți care refuză să facă pasul înapoi pentru a permite tinerilor să vină în față cu idei noi, care revigorează spațiul politic. Aceasta e o abordare păguboasă care trebuie combătută ferm, pentru că România va fi condamnată la stagnare, dacă nu va ține cont de tinerele generații (…) Nu îi luați modele pe cei care folosesc pentru a promova un discurs al urii, populist sau al intoleranței. Acela este cel mai facil discurs. E cel mai facil să fii de partea distrugerii fibrei sociale. Cel mai greu e să fii de partea oamenilor și să construiești ceva solid, ceva durabil. Asta aștept de la voi – să deveniți politicieni care cu răbdare, un discurs puternic să construiți o Românie normală, care dăinuie, care e o patrie bună și fidelă pentru toți românii”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a atacat din nou guvernarea PSD.

„Sunt foarte multe lucruri de făcut și îndreptat după guvernările eșuate ale PSD. Creșterea economică, susținerea mediul privat sunt pilonii fundamentali pentru a face România normală. Sloganul meu – România normală. Proiectul pe care îl propun românilor este acela de a trăi în sfârșit într-o țară în care normalitatea este regula, nu excepția, în care cetățeanul e în centrul funcționării statului și nu invers și în care cetățeanul duce o viață sigură și prosperă”.

Tags:
Inchide