Ion Cristoiu: Doamna Kovesi ÎI IMITĂ PERFECT pe „penali”. Cum au dispărut cei care conduceau România în 2014

Ion Cristoiu: Doamna Kovesi ÎI IMITĂ PERFECT pe penali. Cum au dispărut cei care conduceau România în 2014
Publicat: 15/02/2019, 22:53
Actualizat: 27/03/2019, 16:39

Ion Cristoiu spune că Codruța Kovesi are un comportament precum penalii pe care îi blama, se plânge de abuzuri și că nu are încredere în justiție. Jurnalistul vorbește și de o fotografie din 2014 în care erau toți șefii instituțiilor de forță, care au căzut rând pe rând, până la ultima – Kovesi.

„Domnul președinte Klaus Iohannis a indicat că acest dosar trebuie terminat cât mai repede. Laura Codruța Kovesi nu are interes în lungirea dosarului, pentru că trebuie să își clarifice chestiunea. Deocamdată, am constatat că doamna Kovesi îi imită perfect pe penali. Cuvântul „penali” a fost introdus de președintele Iohannis și folosit de Kovesi, fiind cei convocați de procurori. Kovesi convocată a devenit penală și – ca orice penal din trecut – a invocat abuzul, că nu are încredere în justiție. A început cu chichițe avocățești. A negat orice fapt din dosar. Putem spune că doamna Kovesi s-a înscris perfect în atmosfera statului de drept din România”, a declarat Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Jurnalistul spune că, dacă au fost negocieri secrete pentru ca Laura Codruța Kovesi să devină procuror european, atunci ea va fi pusă în funcție, indiferent de situația din țară.

„Dar în aceste condiții, au toate șansele euroscepticii să mai câștige 10% la europarlamentare. Salvini, Viktor Orban vor invoca dictatura Bruxelles-ul asupra țărilor componente invocând cazul României. Din punct de vedere practic și democratic, UE trebuie să țină cont de deciziile unui stat de drept. Nu își pot permite să spună că nu e stat de drept, că ar trebui să ne scoată din UE”, a mai spus jurnalistul.

Întrebat de fotografia și textul din anul 2016, de pe blogul său, sub numele „Codruța Kovesi și-a executat pe mai toți foștii colegi din instituțiile de forță. Au mai rămas cîțiva în picioare. Cine va urma?”, jurnalistul spune acum, la trei ani de la acel moment:

„Update: doamna Kovesi a dispărut din acea fotografie. Toată echipa a dispărut odată cu Kovesi.(…) Îmi amintesc că era o fotografie pe care eu am primit-o, nu pot spune sursa și înfățișează șefii instituțiilor de forță care au făcut o poză de grup după o reuniune la Brașov în 2014, înainte de alegeri. Este echipa instituțiilor de forță despre care am scris că a condus România la vremea respectivă. Arătam că toți colegii Codruței Kovesi au fost eliminați în marea lor majoritate, prin convocarea la DNA și punerea sub acuzare pentru abuz în serviciu. Este o poză care ar trebui să stârnească melancolia, deoarece și ea a fost convocată tot la un Parchet și tot pentru abuz în serviciu și normal era ca și ea să demisioneze, pentru că cei puși sub acuzare au demisionat pe rând”.

Redăm parțial postarea din anul 2016:

„Surprinde o poză de grup a mai multor membri ai echipei la o reuniune la Brașov, urmată de o petrecere, înaintea alegerilor din noiembrie 2014:

Alina Bica, procuror șef DIICOT, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, Gabriel Oprea, ministru de Interne, George Maior, șeful SRI, Tiberiu Nițu, procuror general, Gelu Diaconu, șeful ANAF, Gelu Oltean, șeful DIPI, Petre Tobă, șeful IGP. Era acum doi ani.

Cum arată poza de tablou azi, 10 septembrie 2016?

Alina Bica, arestată preventiv de DNA pe 22 noiembrie 2014, sub acuzația de abuz în serviciu.

Robert Cazanciuc, plecat din funcția de ministru în 17 noiembrie 2015, după Diversiunea cu tinerii frumoși și liberi.

Codruța Kovesi, pe 6 aprilie 2016 reinvestită în chip sărbătoresc, în genul realegerii lui Nicolae Ceaușescu ca secretar general al PCR, în fruntea DNA, pentru al doilea mandat, după 10 ani de șefie neîntreruptă în instituțiile de forță.

Gabriel Oprea, pe 2 martie 2016, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu.

George Maior, forțat să demisioneze pe 27 ianuarie 2016.

Tiberiu Nițu, pus acuzare de DNA pe 9 februarie 2016, pentru abuz în serviciu.

Gelu Diaconu, pus sub acuzare de DNA pe 10 februarie 2016 pentru abuz în serviciu.

Gelu Oltean, pus sub acuzare de DNA, pe 29 august 2016, pentru abuz în serviciu.

Petre Tobă, pus sub acuzare de DNA, pe 1 septembrie 2016, pentru abuz în serviciu.

Concluzii:

1. Toți au fost lichidați politic de DNA, după scenariul Se anunță punerea sub acuzare, demnitarul își dă demisia sau e forțat să-și dea demisia.

2. Toți sunt acuzați de același lucru: Abuz în serviciu.

3. Toți au rămas pe drumuri, se confruntă cu probleme materiale (le-a fost pus sechestru), sunt tîrîți prin anchete și mai ales au fost terfeliți la comandă de Divizia Presă a DNA.

4. Singura care nu numai că a căzut, dar a devenit cea mai puternică femei din România, cîntată mai ceva ca Elena Ceaușescu, e Codruța Kovesi.

5. Toți foștii colegi de instituții de forță, cei cu care Codruța Kovesi lucra și petrecea ca la Brașov, au fost măcelăriți de Codruța Kovesi.

Din cîte-mi dau seama, Codruța Kovesi n-are de gînd să se oprească din executarea foștilor colegi din instituțiile de forță.

Cine credeți că va urma?

foto: cristoiublog.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase