Ion Cristoiu: Interviul lui Kovesi, o stranie CAMPANIE DE IMAGINE destinată exclusiv românilor

Ion Cristoiu consideră interviul Laurei Codruța Kovesi drept o campanie de imagine destinată exclusiv românilor. Vezi de ce crede jurnalistul că seamănă cu o campanie de candidat la alegerile prezidențiale

Interviul de sâmbătă al lui Kovesi nu se referă, cum ar fi fost normal, la tema funcției de procuror șef european, pentru care candidează, remarcă Ion Cristoiu, ci seamănă mai degrabă cu o campanie de umanizare, de care nu ar avea nevoie.

„Mesajul de astăzi face parte dintr-o campanie de imagine începută din seara în care ea s-a văicărit la mai multe televiziuni că a fost citată la secția specială. Și anume, imaginea unei luptătoare, a unei femei (punându-se accent pe fragilitate, emoție), o campanie de imagine menită a contracara imaginea creată de adversari, de femeie dură, în stare de orice mizerie, orice abuz. Surprinzător că în ultima vreme, în aparițiile publice, Laura Codruța Kovesi nu se preocupă de imaginea de procuror european. Normal era ca interviul să fie despre procuror european, corupție la nivel european, fondurile europene – care slăbesc puterea Uniunii. Ori pentru victoria sa și pentru a fi desemnată nu văd ce rol ar avea campania de umanizare din România.” spune jurnalistul.

„Dați un leu pentru Ateneul numirii lui Kovesi!”

„E ceva straniu și care pe mine mă face să mă întreb ce se urmărește? Avem o campanie pentru a ajunge procuror european, campanie în care s-a vârât ca musca în lapte PNL, greșeala impardonabilă, pentru că Laura Codrușa Kovesi este #rezist, tefelistă. Ori pentru electoratul care sprijină mișcările de stradă, PNL e perceput ca un partid de corupți. E greu de presupus că un electorat radical să uite că Orban a fost trimis în judecată de DNA-ul lui Kovesi. Acest electorat a fost convins că Orban e un politician corupt, chiar și după achitare. Dat fiind faptul că este un electorat radical, acesta a fost convins că e un aranjament să îl salveze. Și atunci avem această campanie „Dați un leu pentru Ateneul numirii lui Kovesi”.

Doar că desemnarea depinde de jocuri de culise, nu este aleasă prin referedum. Și dacă nu ar face nimic și ar merge în vacanță, probabil, desemnarea sau nedesemnarea nu va depinde de ceea ce face ea. Avem această campanie, începută cu văicăreală, care este de candidat la președinție. Nu știu dacă va candida, dacă este un scenariu că de doi ani a fost stabilit candidatul la președinție. Pot să presupun că avem de a face cu o campanie electorală mascată. Nu este exclusă situația ca dânsa să ajungă procuror și apoi să „salveze” România de ciuma roșie. Asta ar prespune și candidatura lui Liviu Dragnea. În asta constă scenariul. Interviul de sâmbătă, despre omul Kovesi, mă face să fiu atent la ipoteza unui scenariu pentru prezidențiale.” a declarat Cristoiu, pentru Mediafax.

A apărut o luptătoare… Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu – cum vreți – o întreagă imagistică

Tema candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror european și ce se poate ascunde în spatele declarațiilor sale publice din ultima săptămână, sunt un subiect dezbătut pe larg în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu„, care va fi difuzată duminică, de la ora 17.00, pe Mediafax și Gandul.info.

„Povestea sosirii la aeroport a Laurei Codruța Kovesi este episodul Juanita, ca în telenovele. Dacă ați observat sunt următoarele note ale venirii: Ea este o femeie simplă, nu are nici însoțitor, nici SSP-iști, vine ca un simplu cetățean. În alte imagini, are și o valiză de 2 lei, eu am una mai bună, deși nu am fost, nu voi fi procuror general, procurorul UE, din asta de plastic aproape,” a observat Ion Cristoiu.

„În această realitate de Harap-Alb feminin, a apărut o luptătoare… Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu – cum vreți – o luptătoare, care e femeie, nu, femeia fragilă, mă rog, o întreagă imagistică. Ea s-a luptat aici pe teritoriu României cu balaurul, balaurul corupției.

Și a accesat – cum accesează o româncă de la Fălticeni, dacă știe, ajutată de alții, un loc de muncă în Italia – și ea s-a dus și iată că a învins. Asta este povestea. Acum, să nu mă întrebați dacă e adevărat. Nu e adevărat, ca orice poveste în lumea contemporană, este o poveste. O poveste electorală și pentru mine rămâne o enigmă de ce este nevoie de povestea asta? Pentru că, dacă s-a decis ca ea să fie procuror european, nu e nevoie de nici o poveste. Hai să fim serioși, că ați văzut și dumneavoastră cum s-a desfășurat votul. A intrat cine a vrut… Dacă s-a decis că e altcineva, nu știu… procurorul francez, atunci iar este inutil. Atenție! Toată povestea asta este pentru români!” a declarat jurnalistul în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

 

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Dezinfectanții periculoși vânduți în România. Provoacă orbirea și afecțiuni grave! E strigător la cer!
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Ce a observat în apă după...
Decizie șoc în Argentina în urma decesului lui Maradona
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cinci semne că te autosabotezi fără să vrei. Tocmai de aceea s-ar putea să nu...
Inchide