Ion Cristoiu: Interviul lui Kovesi, o stranie CAMPANIE DE IMAGINE destinată exclusiv românilor

Publicat: 02/03/2019, 18:28
Actualizat: 25/03/2019, 21:15

Interviul de sâmbătă al lui Kovesi nu se referă, cum ar fi fost normal, la tema funcției de procuror șef european, pentru care candidează, remarcă Ion Cristoiu, ci seamănă mai degrabă cu o campanie de umanizare, de care nu ar avea nevoie.

„Mesajul de astăzi face parte dintr-o campanie de imagine începută din seara în care ea s-a văicărit la mai multe televiziuni că a fost citată la secția specială. Și anume, imaginea unei luptătoare, a unei femei (punându-se accent pe fragilitate, emoție), o campanie de imagine menită a contracara imaginea creată de adversari, de femeie dură, în stare de orice mizerie, orice abuz. Surprinzător că în ultima vreme, în aparițiile publice, Laura Codruța Kovesi nu se preocupă de imaginea de procuror european. Normal era ca interviul să fie despre procuror european, corupție la nivel european, fondurile europene – care slăbesc puterea Uniunii. Ori pentru victoria sa și pentru a fi desemnată nu văd ce rol ar avea campania de umanizare din România.” spune jurnalistul.

„Dați un leu pentru Ateneul numirii lui Kovesi!”

„E ceva straniu și care pe mine mă face să mă întreb ce se urmărește?Avem o campanie pentru a ajunge procuror european, campanie în care s-a vârât ca musca în lapte PNL, greșeala impardonabilă, pentru că Laura Codrușa Kovesi este #rezist, tefelistă. Ori pentru electoratul care sprijină mișcările de stradă, PNL e perceput ca un partid de corupți. E greu de presupus că un electorat radical să uite că Orban a fost trimis în judecată de DNA-ul lui Kovesi. Acest electorat a fost convins că Orban e un politician corupt, chiar și după achitare. Dat fiind faptul că este un electorat radical, acesta a fost convins că e un aranjament să îl salveze. Și atunci avem această campanie „Dați un leu pentru Ateneul numirii lui Kovesi”.

Doar că desemnarea depinde de jocuri de culise, nu este aleasă prin referedum. Și dacă nu ar face nimic și ar merge în vacanță, probabil, desemnarea sau nedesemnarea nu va depinde de ceea ce face ea. Avem această campanie, începută cu văicăreală, care este de candidat la președinție. Nu știu dacă va candida, dacă este un scenariu că de doi ani a fost stabilit candidatul la președinție. Pot să presupun că avem de a face cu o campanie electorală mascată. Nu este exclusă situația ca dânsa să ajungă procuror și apoi să „salveze” România de ciuma roșie. Asta ar prespune și candidatura lui Liviu Dragnea. În asta constă scenariul. Interviul de sâmbătă, despre omul Kovesi, mă face să fiu atent la ipoteza unui scenariu pentru prezidențiale.” a declarat Cristoiu, pentru Mediafax.

A apărut o luptătoare…Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu – cum vreți – o întreagă imagistică

Tema candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror european și ce se poate ascunde în spatele declarațiilor sale publice din ultima săptămână, sunt un subiect dezbătut pe larg în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu„, care va fi difuzată duminică, de la ora 17.00, pe Mediafax și Gandul.info.

„Povestea sosirii la aeroport a Laurei Codruța Kovesi este episodul Juanita, ca în telenovele. Dacă ați observat sunt următoarele note ale venirii: Ea este o femeie simplă, nu are nici însoțitor, nici SSP-iști, vine ca un simplu cetățean. În alte imagini, are și o valiză de 2 lei, eu am una mai bună, deși nu am fost, nu voi fi procuror general, procurorul UE, din asta de plastic aproape,” a observat Ion Cristoiu.

„În această realitate de Harap-Alb feminin, a apărut o luptătoare… Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu – cum vreți – o luptătoare, care e femeie, nu, femeia fragilă, mă rog, o întreagă imagistică. Ea s-a luptat aici pe teritoriu României cu balaurul, balaurul corupției.

Și a accesat – cum accesează o româncă de la Fălticeni, dacă știe, ajutată de alții, un loc de muncă în Italia – și ea s-a dus și iată că a învins. Asta este povestea. Acum, să nu mă întrebați dacă e adevărat. Nu e adevărat, ca orice poveste în lumea contemporană, este o poveste. O poveste electorală și pentru mine rămâne o enigmă de ce este nevoie de povestea asta? Pentru că, dacă s-a decis ca ea să fie procuror european, nu e nevoie de nici o poveste. Hai să fim serioși, că ați văzut și dumneavoastră cum s-a desfășurat votul. A intrat cine a vrut… Dacă s-a decis că e altcineva, nu știu… procurorul francez, atunci iar este inutil. Atenție! Toată povestea asta este pentru români!” a declarat jurnalistul în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului