Ion Cristoiu: Operațiunea România – proasta Europei Centrale și de Est

Ion Cristoiu: Operațiunea România - proasta Europei Centrale și de Est
Publicat: 04/10/2018, 01:27
Actualizat: 25/03/2019, 19:41

Citiți în continuare textul integral al articolului, publicat pe cristoiublog.ro:

„Grație televiziunilor de știri, românii au putut urmări două momente dedicate României în Parlamentul European:

Ședința extraordinară a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) de luni, 1 octombrie 2018.

Ședința plenară a Parlamentului european de miercuri, 3 octombrie 2018.

Transmisiile au dat românilor cu mintea încă sănătoasă, neatinsă de sifilisul patimii politice, posibilitatea de a se convinge de câteva mari adevăruri despre felul în care e tratată țara lor de către Marile puteri, cele care se află în spatele birocraților de la Bruxelles.

Luni seara, ei l-au văzut pe olandezul Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, confundând o țară suverană, egală în drepturi cu toate celelalte membre ale Uniunii Europene, cu slujnica imigrantă care-i spală lui și nevestei wc-ul din vilă.

Frans Timmermans n-a ajuns într-unul dintre cele mai bănoase posturi din Europa – cel de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene – ca urmare a unei înzestrări deosebite. N-a descoperit motorul cu ardere internă și nici n-a scrisHamlet.Nu-i putem atribui nici măcar inventarea unui nou fel de brânză. A parvenit în înalta funcție prin negustoriile dintre Marile Puteri când vine vorba de plasarea unor marionete la conducerea Uniunii.

Așa cum au văzut telespectatorii, Frans Timmermans a adoptat față de România o incredibilă postură de comisar al Moscovei trimis să bată cu pumnul în masă într-una din coloniile care erau țările din Est. Unele critici la adresa felului în care Coaliția majoritară din România administrează politica în domeniul Justiției pot părea sau chiar pot fi corecte. Nu acestea au stupefiat pe români, ci aroganța manifestată de funcționarul UE față de o țară membră a Uniunii Europene. Privindu-l în exercițiul de ciocoi cu mânecuțe, românii vor fi găsit explicația la extinderea euroscepticismului pe continent. Birocrații de la Bruxelles au uitat că ei sunt acolo pentru a servi țările membre și nu pentru a fi serviți de acestea. Să vezi în tulburările din 10 august 2018 doar violențele jandarmilor împotriva oamenilor pașnici și să treci cu vederea violențele huliganice ale provocatorilor trimiși de Servicii în cadrul Operațiunii Mortul, presupune, dacă excludem sciatica de păhărel de care suferă colegul de conducere, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, falsificarea cu tâlc a unei realități evidente.

Atât dezbaterea din Comisie, cât și cea din plen au oferit românilor normali la cap răspunsul la întrebareaDe ce are România o imagine dezastruoasă în plan extern?

Cele două momente au dat seamă de blestematul nărav moldo-valah de a exporta în marile capitale ale Europei țigănia noastră politică internă. Românii i-au văzut la lucru pe siniștrii regimului Băsescu – Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Siegfried Mureșan. Prilej de a se întreba din nou cum a fost posibil ca Monica Macovei, acest monstru de ură cancerigenă, de complexe nerezolvate, de frustrări electorale ascunse, să fi condus Justiția din România. Dacă Traian Băsescu va trebui vreodată să se explice românilor, ar trebui să înceapă prin a dezvălui cine i-a impus-o pe Monica Macovei ca ministru al Justiției.

Ședința plenară a Parlamentului european a fost un spectacol al punerii României pe coji de nucă sub pretextul discutării statului de drept. E mai mult decât interesant cum s-a ajuns la discutarea statului de drept în Parlamentul european. Pe 17 august 2018, Grupul Verzilor din Parlamentul European a cerut Comisiei Europene o dezbatere în Parlamentul european despre ceea ce liderii Grupului au numit violențele forțelor de ordine împotriva demonstranților pașnici în 10 august 2018. Ca urmare a acestei cerințe, pe 13 septembrie 2018, Conferința Președinților Parlamentului European, formată din liderii grupurilor politice și președintele PE, a decis organizarea unei dezbateri în Parlamentul European în prima sesiune plenară din octombrie 2018, urmând ca în partea a doua a lui octombrie să se adopte și o Rezoluție. Nu despre violențele din 10 august 2018, ci despre statul de drept!

Cum s-a ajuns de la tulburări la statul de drept?

Foarte simplu.

Pe 12 septembrie 2018, Parlamentul european a discutat situația statului de drept în Ungaria. La finele dezbaterii, liderul Grupului PPE din Parlamentul european, Manfred Weber, poreclit și Pudelul lui Merkel, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să fie îngrijorată nu atât de situația din Ungaria, cât mai ales de cea din România. Așa a debutat ceea ce am putea numi OperațiuneaRomânia – proasta Europei Centrale și de Est. Operațiune prin care se vrea mutarea atenției de pe Ungaria și Polonia pe România. Dacă în Parlamentul european s-ar fi dezbătut violențele din 10 august 2018, România n-ar fi putut fi pusă pe coji de nucă. Prin mutarea dezbaterii de pe violențe pe situația statului de drept România a putut fi plasată pe același plan cu Ungaria și Polonia.

În mai multe rînduri, am scris că situația din Ungaria și Polonia nu se poate compara cu cea din România. Din perspectiva a ceea ce Bruxellesul consideră a fi standarde al statului de drept, România poate fi acuzată de unele derapaje. Acestea nu se compară însă cu politica voită, conștientă a regimurilor din Ungaria și Polonia de transpunere în practică a iliberalismului. Legile Justiției, proaste sau bune, au urmat la noi cursul firesc al democrației. Au fost votate de Majoritate, au trecut de controlul de constituționalitate, au fost întârziate de președinte prin manevre politicianiste. Fiecare instituție implicată în votarea și promulgarea unei legi a putut face ce vrea. Președintele a putut trimite și răstrimite legile Justiției la CCR, la Parlament și iar la CCR. Nimeni n-a încercat să-l suspende pentru asta. Dimpotrivă, deși acțiunile sale erau voit răuvoitoare față de Majoritate, Majoritatea l-a lăsat să-și facă de cap. Nici Majoritatea, nici Guvernul n-au forțat procesul de votare și promulgare a legilor. Față de Polonia, România nu a schimbat Curtea Constituțională pentru a putea trece Legile Justiției. Față de Ungaria, România n-a prigonit presa independentă și ONG-urile critice față de Guvern. În timp ce în Ungaria, presa care atacă Puterea a fost redusă la tăcere, la noi un post precum Realitatea tv, care a depășit demult în materie de poziție față de PSD critica profesionistă, trecînd la atacuri la persoană, la manipulări mizere, la isterii hormonale, nu numai că n-a fost închis, dar continuă să funcționeze, deși de 10 ani nu și-a plătit taxele și impozitele. Prin urmare, nici în vis nu s-ar putea pune problema unei dezbateri a statului de drept în România și cu atât mai puțin a unei Rezoluții a Parlamentului european vizînd activarea articolului 7. Și cu toate acestea, așa cum s-a văzut din dezbaterea de luni seara, dar mai ales din dezbaterea din plenul Parlamentului, ștabii UE sau mai precis cei care-i mânuie pe aceștia țin neapărat să așeze România alături de Ungaria și Polonia în ipostaza de bolnavele Europei.

Fac asta așa cum spun în chip neghiob liderii Coaliției majoritare de la București, pentru că nu cunosc realitățile de la noi sau pentru că sunt dezinformați de siniștrii lui Traian Băsescu – Monica Macovei, Cristian Preda, Sigfried Mureșan?

Nici vorbă.

Ștabii UE știu prea bine ce se întâmplă la noi.

Ștabii de la UE nu se lasă influențați de umorile Monicăi Macovei. Sunt sigur că ei manifestă dispreț față de țiganii de români care vin cu pâra pe la ușile lor. Da, îi folosesc pentru a-și rezolva interesele dubioase în ce privește România. Ce Stăpân ar proceda altfel?

Ștabii UE acționează în cunoștință de cauză în cadrul Operațiunii pe care am putea-o numi OperațiuneaRomânia – proasta Europei Centrale și de Est. Despre această Operațiune declanșată în birourile de la Bruxelles, cu sprijinul neprecupețit al lui Klaus Iohannis și al Sistemului instituțiilor de forță de la noi, am mai scris. Am avertizat că nu e vorba doar de un accident de campanie electorală în vederea europarlamentarelor din 2019. E vorba și de tradiționala tratare a României ca Proasta Europei Centrale și de Est prin raportare la Ungaria, Cehia, Polonia, răsfățatele Occidentului. Dublul standard s-a manifestat în cazul României și în anii interbelici și în postdecembrism. Cine are memorie cât de cât își amintește umilințele la care a fost supusă România în primii ani postdecembriști. Și nu numai pentru că la putere era FSN-ul lui Ion Iliescu, ci și pentru că era România. În timp ce răzgâiatele Occidentului au făcut tot ce-au vrut în tranziție, României i s-a impus măsuri exagerate, cum ar fi brusca reformare a prețurilor, desființarea peste noapte a CAP-urilor, distrugerea Serviciilor secrete. Răzgâiatelor li s-au îngăduit toate șovăielile și rătăcirile tipice desprinderii de comunism. România, care pornise de la o situație mult mai grea decât răsfățatele, n-a beneficiat de nici o îngăduință. Și după venirea Dreptei la Guvernare în 1996, Occidentul ne-a tratat cu mai multă asprime decât a avut față de țările catolice. Să nu uităm că, deși Traian Băsescu era considerat un președinte pe placul Occidentului, cu toate strădaniile noastre, n-am intrat în Schengen, MCV a continuat să funcționeze, iar România a fost tratată mai departe ca o colonie.

Când va scăpa România de postura de Proastă a Europei Centrale și de Est?

Când va scăpa de năravul de a exporta țigănia politică internă.”

Editorial publicat încristoiublog.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”