Ion Cristoiu: Se face totul pentru ca Diaconu să îl ducă pe Barna în turul al doilea al prezidențialelor

Ion Cristoiu: Se face totul pentru ca Diaconu să îl ducă pe Barna în turul al doilea al prezidențialelor
Publicat: 26/08/2019, 21:54

„Călin Popescu Tăriceanu, nu știu dacă putem vorbi de interes, putem bănui având în vedere absența unui motiv serios, întemeiat, că ori a fost șantajat ori i s-a spus să iasă de la guvernare. Nu există niciun argument plauzibil, convingător pentru ALDE sau opinia publică în legatură cu această aventură pe care domnul Tăriceanu a propus-o partidului ALDE. Nu trebuie să uităm că ALDE este un partid mic și mă refer la partid mic nu numai la eșecul de la alegerile eruoparlamentare sau la felul în care stă în sondaje ci la faptul că a avut un scor mic și la alegerile din 2016. ALDE a fost cooptat la guvernare și dintr-o bunăvoință a PSD, deși un partid mic, aducând un procentaj mic de parlamentari, ALDE a beneficiat uriășește președintele Senatului, miniștri, vicepremieri, secretari de stat, subsecretari de stat, șefi de concentrate, în cei doi ani și ALDE a profitat din plin de această condiție și în mod ciudat pentru ce se întamplă acum, nu a protestat niciun moment nici când la cârma PSD se afla Liviu Dragnea”, a afirmat Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

Jurnalistul a mai spus că „Nu putem să îl credem pe Tăriceanu că a descoperit ca Guvernul nu are un program modern și nu este suplu. E limpede că ne aflăm în fața unei enigme, există și ipoteza care circulă prin redacții că e vorba de un șantaj, amintim de Crin Antonescu care a ieșit astfel din scenă”.

În opinia lui Ion Cristoiu, „Ce este și mai ciudat este că această aventură nu își are cauza în nevoile lui Tăriceanu de a candida, ci în a-l sprijini pe independentul Diaconu”.

„Am 50 de ani de presă și cunosc ca istoric al clipei politica în România de pe la 1948. Nu am pomenit o asemenea generozitate, care de dragul unui independent iese de la guvernare, renunța la funcția de presedinte al Senatului doar ca Mircea Diaconu să poată fi sprijinit. Și dacă Mircea Diaconu ar ajunge președinte tot nu văd care e afacerea. Dacă ajunge Mircea Diaconu președinte, nu văd cum ar face ca ALDE să devină partid de guvernământ. Este o enigma ca și în cazul Caracal și al teroriștilor, nu cred că vom afla această enigmă”, a explicat jurnalistul.

Cristoiu explică strategia din spatele candidaturii lui Mircea Diaconu

Ion Cristoiu a mai spus că a urmărit cu atenție scenariul lansării lui Mircea Diaconu la prezidențiale, care nu a fost unul întâmplător, precizând că strategia a fost gândită cam de jumătate de an.

„Personajul cheie al acestor întâmplări este Diaconu, am urmărit cu atenție scenariul lansării lui, este un scenariu, atenție că Mircea Diaconu nu s-a înscris în această cursă, așa cum s-a întâmplat la prezidențialele anterioare ca să se afle în treabă. El s-a înscris beneficiind de o strategie care nu e a lui, ci gândită de vreo jumătate de an. El a fost testat de PSD ca să fie candidatul independent sprijinit de PSD. Mircea Diaconu și-a făcut lansare, pe scări, interpretând altfel un rol care l-a făcut celebru și anume rolul personajului naiv, simplu, inteligent, simaptic și care se bate cu sistemul și birocrația. S-a mizat pe faptul că electoratul PSD e mai în vârsta care e mai naiv”, a afirmat jurnalistul.

Acesta a adăugat că se face un efort uriaș ca în al doilea tur al prezidențialelor să nu intre Klaus Iohannis cu Viorica Dăncilă.

„El ieri (duminică – n.r.) nu a anunțat că va candida în numele Pro România, el a spus că vrea să candideze și a cerut sprijin în întreaga țară și a ieșit iepurele, alianța electorală Pro România și ALDE, care îl sprijină pe independentul Mircea Diaconu și nu îi cere să se încrie în partid. De ce se mizează pe el? Unu, se mizează ca victorios în turul al doilea după modelul Ucraina, actorul care a ajuns președinte a interpretat tot un rol naiv ca și el. Sau mai plauzibil este un efort de a lua din PSD-ului. Există un efort uriaș ca în turul al doilea să nu fie Iohannis cu Dăncilă. Dacă Diaconu ia din electoratul lui Dăncilă atunci în turul doi intră Iohannis cu Dan Barna. E un scenariu ca Viorica Dancila sa nu intre in turul doi și care să îl ajute pe Dan Barna”, a conchis Ion Cristoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine