Ion Iliescu luptă cu FAKE NEWS. România TV difuzează un colaj dintr-un discurs din 2015 drept DECLARAȚIE RECENTĂ

Redactor:
Ana Petrescu
Ion Iliescu dezminte o declarație citată de România TV. "Mesajul" este un colaj al unui discurs din 2015. Vezi de ce s-a supărat fostul președinte al României

„În legătură cu presupusa mea intervenție în procesul politic ce are loc în Partidul Social Democrat, anunțată de postul de televiziune Romania TV, știre preluată și de alte televiziuni si site-uri de stiri, fără o minimă verificare a veridicității știrii, sunt obligat să fac următoarele precizări: Intervenția mea „nimicitoare„, dacă am înțeles bine, este doar un colaj din discursul rostit la Congresul PSD din 2015! Poziția exprimată atunci nu este o noutate. Și acum aș spune exact aceleași lucruri în fața conducerii colective a PSD. Poziția mea este bazată pe valori și principii, în care cred, pe care nu le-am negat, de la care nu am abdicat și nici nu intenționez s-o fac,” a scris Ion Iliescu pe blogul său.

Fostul președinte adaugă că nu a încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent de partid.

„Abordarea critică a realității nu înseamnă „atac” la cineva. Înseamnă realism și exprimă dorința de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi. PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepția pe scena politică actuală. De fapt, este printre puținele forțe politice care mai păstrează un minim de coerență în acțiunea și în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde și această minimă coerență”, a completat Iliescu.

Ion Iliescu

Fostul șef al statului solicită tuturor celor care au preluat știrea falsă despre declarația sa să îi prezinte dezmințirile.

„Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, și, mai ales, de consolidarea democrației. Repet ce am spus nu o dată: nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forțele politice, și cu societatea civilă. Ca urmare, cer, în virtutea dreptului la replică, televiziunilor care au generat și răspândit știrea falsă, să facă precizările cuvenite. Și, dacă nu cer prea mult, să mă anunțe și pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deși n-am spus și n-am făcut”, a conchis Ion Iliescu.

Postul România TV a difuzat în acest weekend o declarație a lui Ion Iliescu drept un mesaj pentru conducerea PSD, fără a se menționa însă vechimea înregistrării.

Iliescu a mai criticat, în februarie, posturile Antena 3 și România TV, care au difuzat o știre falsă despre un presupus proces în care ar fi fost implicat.

„Să nu lăsăm adevărul să ne strice o știre-bombă!”, scria Ion Iliescu, pe blog. În urmă cu câteva zile, și Nina Iliescu, soția fostului președinte, a denunțat o știre falsă cu privire la pensia sa.

Foto: Hepta

 

 

Inchide