Ionel Dancă: „Am văzut în campania internă forța convingerii lui Ludovic Orban, prin argumente și rezultate, și convingerea prin forță a competitorilor lui”

Ionel Dancă: „Am văzut în campania internă forța convingerii lui Ludovic Orban, prin argumente și rezultate, și convingerea prin forță a competitorilor lui”
Sursa: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 08/08/2021, 13:24

Deputatul PNL Ionel Dancă, prezent zilele acestea la alegerile din filialele Alba și Mureș ale partidului, alături de Ludovic Orban, a postat duminică pe Facebook un mesaj referitor la campania internă pentru șefia partidului.

Acesta a prezentat în mesajul său o serie de concluzii după conferințele județene din ultima perioadă.

Potrivit lui Dancă, din campania pentru șefia partidului, s-au evidențiat două viziuni diferite: cea a lui Ludovic Orban, care a venit cu argumente și rezultate, și cea a susținătorilor lui Florin Cîțu, care, spune Dancă, nu au făcut altceva decât să lanseze acuzații la adresa lui Orban și a susținătorilor acestuia.

„Apropos de PNL – Forța Dreptei, am văzut în această campanie internă două viziuni diferite: forța convingerii lui Ludovic Orban, prin argumente și rezultate, și convingerea prin forță a competitorilor lui, îndreptată asupra susținătorilor lui Ludovic Orban pentru a-și schimba opțiunea.

Dar, liberali fiind, membrii ai celui mai vechi partid democratic din Uniunea Europeană, trebuie să ne amintim că liberalismul și democrația liberală s-au născut ca o pledoarie pentru libertate și pentru utilizarea forței argumentelor de convingere impotriva utilizării forței de constrângere a oamenilor, încă din vremea diferitelor feluri de absolutism din Europa care foloseau puterea în mod discreționar”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Ionel Dancă: Competiția internă trebuie să întărească democrația, nu să o slăbească

Deputatul mai spune că a observat de-a lungul campaniei încălcări ale statutului prin atacuri nepermise, uneori chiar și fizice, la adresa unor colegi de partid și chiar la adresa lui Orban.

„În al doilea rând, competiția internă trebuie să întărească democratia liberală, nu să o slăbească prin încălcarea statutului sau prin atacuri nepermise, uneori și fizice, la adresa colegilor de partid și chiar la adresa presedintelui PNL.

De aceea, unele victorii ale competitorilor lui Ludovic Orban, obținute în aceste condiții, au fost mai degrabă înfrângeri pentru ei și pentru Partidul National Liberal, cum s-a întâmplat la Timișoara sau la Sectorul 4 in București.

La fel cum, de cealalta parte, acolo unde s-au respectat condițiile unei competiții liberale atutentice, înfrângerile unor candidați au fost mai degrabă victorii pentru ei și pentru noi. Asa a fost la Mureș, unde Cristian Chirtes si prietenul meu Cristian Darosi au pierdut competitia la 3 sau 2 voturi diferenta. Pentru mine, ei sunt și rămân învingători, indiferent de rezultat”, mai scrie acesta.

Totodată, Dancă a mai făcut referire și la o serie de trădări ale unor liberali care au candidat pentru diverse funcții cu sprijinul lui Ludovic Orban, iar mai apoi au trecut în „tabăra Cîțu”. Deputatul se întreabă cum ar mai putea alegătorii să aibă încredere în PNL în acest context.

„Ludovic Orban și-a prezentat propria viziune. De cealaltă parte, doar mirajul celor 80 de miliarde de la UE”

Dancă mai scrie că în timp ce Ludovic Orban a venit cu o viziune clară referitoare la viitorul României, tabăra adversă a „fluturat doar mirajul celor 80 miliarde de Euro de la Uniunea Europeană”.

„Ludovic Orban s-a prezentat în fața membrilor liberali, care îl cunosc de ani de zile, cu propria viziune despre Partidul National Liberal și ce trebuie să facem pentru România în următorii ani, cu o clarificare doctrinară liberală conservatoare a partidului pe scena politică, cu un angajament ferm pentru susținerea primarilor și a președinților de Consilii Județene pentru proiectele de dezvoltare locală, cu garanția unității partidului in susținerea unei coalitii de guvernare în care PNL este principalul partid de guvernare, cu strategia de a păstra partidul la guvernare în următorii ani, cu o viziune economică de dezvoltare a României, bazată stimularea capitalului românesc și pe investiții pentru cresterea calității vieții românilor.

De cealaltă parte, am văzut fluturat doar mirajul celor 80 miliarde de Euro de la Uniunea Europeană, deși încă nu suntem pregătiți așa cum trebuie pentru atragerea acestor fonduri și timpul nu curge în favoarea noastră, combinat cu promisiunea unor 8 ani de guvernare liberală, deși această dorință depinde chiar de rezultatul Congresului PNL din 25 septembrie”, spune el.

În final, Dancă se declară încrezător în victoria lui Orban la alegerile interne din PNL și spune despre actualul președinte al partidului că este singurul care poate garanta că formațiunea va rămâne la guvernare în următorii ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid