Ionel Dancă, PNL: Interesul pentru aflarea vinovaților pentru violențele jandarmilor a ajuns document CLASIFICAT. Liberalii vor audierea Speranței Cliseru

Ionel Dancă, PNL: Interesul pentru aflarea vinovaților pentru violențele jandarmilor a ajuns document CLASIFICAT. Liberalii vor audierea Speranței Cliseru
Publicat: 21/08/2018, 15:30
Actualizat: 25/03/2019, 23:49

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a anunțat, marți, că este posibil ca liberalii să solicite audierea în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, cea care a dat ordinul de intervenție în forță a jandarmilor la protestele din 10 august.

„Din păcate, de-a lungul întregii discuții pe această temă se pare că astăzi, aici, nu a fost prezent un singur personaj, decidentul, respectiv Prefectul Capitalei, care, așa cum ne-a spus doamna ministru și alți colegi din conducerea Ministerului, a decis singură, ( intervenția n.r.) consultându-se și cu comandantul de dispozitiv. ( …) Din păcate, neavând decidentul nu am avut cu cine clarifica motivele, nivelul intervenției, de ce s-a decis la 8 seara și s-a intervenit la 11.30 și așa mai departe. Prefectul Capitalei nu este un personaj de sine stătător. Prefectul Capitalei este cel care reprezintă Guvernul României în municipiul București, capitala țării. Prefectul Capitalei este în subordinea directă a ministrului de Interne și a primului ministru. Deci, el a fost decidentul și probabil, va trebui să solicităm audierea prefectului în continuare, ca să lămurim o serie de chestiuni” a afirmat Victor Pau Dobre, membru în Comisia de Apărare din Camera Deputaților, la finalul ședinței de marți a forului legislativ unde a fost audiată Carmen Dan, ministrul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că nu a vorbit cu prefectul Capitalei în ziua de 10 august, atunci când a avut loc mitingul violent din Piața Victoriei și când a fost semnat ordinul de evacuare a Pieței.

„În jurul prânzului, am ajuns la minister și discutăm neapărat de niște rapoarte, nu s-au întocmit niște note scrise care au ajuns pe masa ministrului, conform fluxului informațional, ministrul a primit informări pe tot parcursul zilei prin Direcția Generală de Management Operațional. Am făcut precizarea că nu am vorbit cu doamna prefect în cursul zilei de 10 august” a spus ministrul după audierile din comisie.

Întrebată dacă nu a știut că prefectul semnase ordinul de evacuare a Pieței Victoria, Carmen Dan a spus: „Am primit informația pe fluxul informațional pe care vi l-am precizat, conform prevederilor legale, după ce s-a semnat ordinul de restabilire”.

„Cât tupeu și câtă sfidare au putut să ne arate sluga lui Dragnea de la Interne, Carmen Dan, și subordonații săi, astăzi, la Comisia de apărare din Camera Deputaților, unde au fost chemați la solicitarea PNL?! Nesimțirea și ticăloșia grupului de supuși ai lui Dragnea din Teleorman, care au preluat Parlamentul, guvernarea, forțele de ordine și siguranța publică, e fără limite și tot mai insuportabilă. Interesul public pentru aflarea adevărului și a vinovaților pentru violențele jandarmilor asupra manifestanților pașnici a ajuns document clasificat pentru care cetățenii au nevoie de certificat ORNISS. Ce rușine!”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, marți pe Facebook.

Ministrul de Interne, Carmen Dan și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, participă la ședința de marți a Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.

După aproximativ 65 de minute de discuții între membrii Comisiei de apărare a Camerei Deputaților și ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, președintele forului legislativ, Dorel Căprar, a anunțat că discuțiile vor continua în absența presei și a invitaților care nu au certificat ORNISS.

Deputații din PNL și USR au susținut că presa trebuie să participe la toate discuțiile pentru că întrebările care i-au fost puse ministrului de Interne nu implică răspunsuri care să se refere la secrete de stat. În replică, ministrul Carmen Dan le-a spus deputaților Opoziției că trebuie să priceapă că nu sunt „într-o emisiune” și că vor înțelege caracterul clasificat al unor informații atunci când vor citi raportul realizat de MAI.

Înaintea ieșirii din sală a jurnaliștilor a avut loc un schimb de replici între președintele Comisiei, Dorel Căprar (PSD), și vicepreședintele forului legislativ, Ovidiu Raețchi (PNL). Raețchi a cerut să fie supusă la vot propunerea de evacuare din sală a jurnaliștilor, în timp ce Căprar a spus că atunci când este vorba de informații clasificate, nu este necesară supunerea la vot a propunerii desfășurării cu ușile închise a ședinței.

Maiorul Laurențiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, șeful DSU, Raed Arafat, dar și fostul șef al Janadarmeriei Sebastian Cucoș participă la ședința de marți a Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial