Iordache, despre moțiunea de cenzură: Opoziția nu va avea mai mult de 220 de voturi. PSD are în continuare majoritate

Redactor:
Ana Petrescu
Iordache, despre moțiunea de cenzură: Opoziția  nu va avea mai mult de 220 de voturi. PSD are în continuare majoritate
Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat că Opoziția nu va avea peste 220 de voturi la moțiunea de cenzură, precizând că este fals că PSD ar fi pierdut majoritatea, cum a spus Marcel Ciolacu.

„Majoritatea se vede la vot. Eu vreau să văd dacă cei din Opoziție și repet, din punctul meu de vedere, la moțiune nu vor avea mai mult de 220 de voturi. Întrebați-l pe domnul Ciolacu ce a vrut să vă spună dumneavoastră. Eu declar ce vă spun eu. PSD are în continuare majoritate. Nu mă puneți pe mine să interpretez declarațiile nu știu cui. Fals”, a declarat Florin Iordache, joi seara la Digi 24, întrebat dacă este adevărat că PSD a pierdut majoritatea în Parlament.

Chestionat de ce a condus ședința de plen reunit de miercuri, în care a fost respinsă citirea moțiunii de cenzură, deputatul PSD a explicat că era săptămâna sa de serviciu.

„Pentru că în ședința de Birou permanent al Camerei, în această săptămână, eu am fost vicepreședintele de serviciu. Vedeți că am condus și plenul Camerei și votul final de la Cameră și declarațiile. Deci era săptămâna mea de serviciu. Aceasta este singura explicație”, a completat Iordache.

Acesta a mai spus despre colegii din PSD vare au plecat la alte partide că era normal să rămână în partidul pe listele căruia au candidat și obținut mandate de parlamentari.

„Dacă acești colegi ar fi dorit să candideze independent, puteau candida independent. Toți colegii care au intrat în Parlament, împreună cu PSD, era normal să rămână în partidul care i-a promovat în Parlament”, a conchis Florin Iordache.

Moțiunea de cenzură a fost citită, joi dimineața, în plenul reunit al Parlamentului după ce ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Ulterior plenului reunit de miercuri, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a afirmat că PSD a pierdut, din punct de vedere matematic, majoritatea în Parlament. Acesta a adăugat că nu înseamnă că opoziția va aduna cele 233 de voturi necesare căderii Guvernului.

Liberalii au anunțat că, în acest context, mizează pe aproximativ 240 de voturi la moțiune. În schimb, premierul Viorica Dăncilă a spus că moțiunea nu va trece.

Dezbaterea și votul moțiunii urmează să aibă loc joia viitoare, într-un plen reunit care va începe la ora 10.00.

 

Inchide