Iordache vrea să taie microfonul opoziției, prin regulament. Proiectul de hotărâre depus după blocada la Statutul magistraților

Redactor:
Liviu Dadacus
Iordache vrea să taie microfonul opoziției, prin regulament. Proiectul de hotărâre depus după blocada la Statutul magistraților
Mai multe pe gandul.info

„În situația în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie și președintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie”, se menționează în propunerea de modificare a Regulamentului inițiată de Iordache, Ciuhodaru și Cucșa.

Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat, joi, într-o postare pe Facebook, faptul că vicepreședintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache și PSD modifică Regulamentul pentru a „pune pumnul în gură” Opoziției.

„Ultima hoție marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse, ale Opoziției, în general, să nu mai poată fi susținute. Am descoperit grozăvia săpând în site-ul Camerei astăzi (joi, n.r.) pentru că au făcut totul pe repede înainte”, a scris Drulă.

El a arătat că proiectul de lege a fost depus miercuri la Biroul Permanent al Camerei.

„Imediat i-au dat număr de înregistrare și număr de proiect de hotărâre a Camerei și azi l-au și băgat în ședința de Birou Permanent cu termen de depunere amendamente până luni (…) Art. 120 alin. (2) este tocmai cel care i-a încurcat ieri pe PSD-iști și acum îl fac praf. Oamenii ăștia nu au niciun fel de respect față de democrație! Pumnul în gură e tot ce știu!”, a arătat Drulă.

Plenul Camerei de dezbătut, miercuri, timp de peste 11 ore, propunerea de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistraților, votând articol cu articol și amendament cu amendament.

Inchide