IPOTEZĂ. Social-democrații ar putea merge la Cotroceni cu propunerea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier (surse A3)

IPOTEZĂ. Social-democrații ar putea merge la Cotroceni cu propunerea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier (surse A3)
Marcel Ciolacu,
Publicat: 01/11/2021, 19:08
Actualizat: 01/11/2021, 21:57

Surse politice, citate de Antena 3, arată că, după căderea Guvernului Ciucă, Partidul Social Democrat ar putea merge la Cotroceni cu propunerea de premier, în numele lui Marcel Ciolacu. Informația vehiculată n-a fost însă confirmată din interiorul partidului, ea fiind, mai degrabă, o ”ipoteză” aruncată pe piață.

Situația din scena politică este în acest moment foarte dificilă, întrucât partidele parlamentare par că nu se înțeleg a forma o majoritate care să dea Guvernul României. Premierul desemnat, Nicolaie Ciucă va merge marți în Parlament pentru a cere votul de susținere în formarea unui Guvern minoritar PNL – UDMR.

Această variantă de Guvern are șanse minime să treacă, după ce atât PSD cât și USR PLUS au anunțat că nu vor susține un Guvern minoritar, singura opțiune viabilă pare să fie alegerile anticipate.

„Am avut un Consiliul Politic Național și PSD a decis astăzi în unanimitate să voteze împotriva guvernului minoritar PNL-UDMR. Așa cum am mai spus, orice Guvern minoritar fără o susținere serioasă în Parlament nu reprezintă o soluție viabilă pentru a combate în mod real pandemia și nici pentru a gestiona economia”, a spus Sorin Grindeanu.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis nu pare că dorește să dizolve Parlamentul și să declanșeze alegerile anticipate, mergând mai degrabă pe o nouă încercare de a desemna un nou premier care să încerce să formeze o majoritate cu care să guverneze.

De asemenea se discută că dacă Ciolacu nu va reuși să formeze o majoritate cu care să intre la guvernare își va depune mandatul, fără să mai tragă de timp în a merge cu un guvern minoritar.