Istoricul Marius Oprea: USR-PLUS, „ordin de zi pe unitate”: „Moțiunea nu trece!”

Redactor:
Politic
Istoricul Marius Oprea: USR-PLUS, „ordin de zi pe unitate”: „Moțiunea nu trece!”
Istoricul Marius Oprea a scris, pe Facebook, cu privire la declarațiile liderului USR Dan Barna, potrivit cărora "nu bagă mîna-n foc" pentru șansele moțiunii de cenzură, că acestea arată mai degrabă un "ordin de zi pe unitate".

„Am scris mai demult cine a nășit partidul PLUS, al lui Dacian Cioloș: „papa” Iordache, colonel-anchetator la Securitate. Pe 20 ianuarie 2019, Cosmin Gușă declara: „Legat de USR și Coldea, acest partid a fost moșit de Coldea în 2016, ca să distrugă scorul PNL-ului. Cu contribuția lui Cioloș prim-minstru, care a refuzat să facă front comun, cum l-a rugat Iohannis, pentru un scor mai bun al PNL-ului, și a preferat să încurajeze mai mult acest USR. Iar săptămâna viitoare, pe 26, de ziua lui Ceaușescu, Coldea, cu acești doi agenți, agentul Cioloș plus agentul USR, poate se va discuta de o fuziune la europarlamentare, pe 26 se va lansa ca să creeze un partid de tip securistic, pe partea dreaptă”. Cosmin Gușă, care a mai dezvăluit și legătura de afaceri între soția lui Codea cu Barna, a greșit cu o săptămînă: alianța USR-PLUS s-a semnat pe 2 februarie.

Cu mai puțin de o lună înaine, presa vuise în legătură cu o „cină de taină la Viena” între Coldea și Cioloș, pentru a se pune la punct această alianță, știre dezmințită furibund de Dacian Cioloș, care a spus că „de patru ani n-am fost la Viena”. Poate și de astă dată se greșise ceva: orașul.

În aceste condiții, declarația din ajunul moțiunii de cenzură a liderului Dan Barna de la USR-PLUS, potrivit căreia „nu bagă mîna-n foc” că se va vota moțiunea de cenzură nu este o prognoză (altfel, teroretic lipsită de fundament), ci este de-a dreptul un „ordin de zi pe unitate”, a scris istoricul Marius Oprea, pe Facebook.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, referitor la moțiunea de cenzură, că situația este volatilă până în ultimul moment, referindu-se la parlamentarii PSD care au revenit în partid, însă își păstrează optimismul că cei 240 de aleși vor avea suficientă conștiință să voteze pentru căderea Guvernului.

 

Inchide