Jocul de-a candidatura cu miniștrii lui Cioloș. Lider PNL: „Este aproape exclus să candideze pe listele partidului”

Jocul de-a candidatura cu miniștrii lui Cioloș. Lider PNL: „Este aproape exclus să candideze pe listele partidului
Publicat: 05/09/2016, 14:39
Actualizat: 08/05/2018, 00:27

Cu trei luni înainte de alegeri, liberalii par hotărâți să recapitalizeze din procentele lui Klaus Iohannis și ale lui Dacian Cioloș pentru scrutinul din decembrie, iar pentru acest lucru acest lucru PNL a început de ceva vreme să-i curteze pe unii dintre membrii actualului cabinet. După ce în urmă cu aproximativ o săptămână liberalul Cristian Bușoi spunea, la Interviurile Gândul, că Dacian Cioloș este, în acest moment, personajul cel mai bine receptat de electoratul liberalilor, luni liderul PNL București nu mai pare atât de optimist în privința unei colaborări cu actualul premier, arătând că este „aproape exclus” ca Dacian Cioloș și miniștrii tehnocrați să candideze pe listele partidului pentru parlamentare, afirmând că aceasta nu înseamnă că PNL nu îl va susține pe Cioloș ca premier al unui guvern politic.

„În ceea ce-l privește pe premierul Cioloș de la acel anunț al meu până astăzi au fost nenumărate semnale publice și nepublice că domnia sa este foarte hotărât să nu candideze pe lista niciunui partid la aceste alegeri. În opinia mea, discuția legată de o candidatură la PNL în acest moment este puțin probabilă. Este aproape exclus să se întâmple acest lucru”, a precizat președintele PNL București, întrebat în ce stadiu sunt discuțiile privind candidatura lui Dacian Cioloș și unor miniștrii tehnocrați pe listele PNL pentru alegerile parlamentare.

El a mai spus că PNL l-ar putea susține pe Cioloș ca premier al unui guvern politic chiar și fără a fi pe listele PNL: „Asta nu înseamnă că și fără a fi candidat pe listele PNL nu poate exista un proiect politic împreună cu domnul Cioloș care să însemne o susținere a domniei sale de a continua ca și premier cu un guvern politic, nu cu un guvern de tehnocrați”, a subliniat Bușoi.

Cioloș: „Nu mă înscriu în niciun partid, dar îi încurajez pe membrii Guvernului să o facă”

Premierul Dacian Cioloș a spus, miercuri seara, că își menține decizia de a nu se înscrie într-un partid și de a nu candida la alegerile parlamentare, dar că îi încurajează pe membrii Cabinetului său să o facă pentru a continua proiectele începute de acest Executiv.

„Nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid și nu candidez la alegerile din acest an”, a dat asigurări premierul Dacian Cioloș, în cadrul unui interviu acordat televiziunii publice. El a spus că, în ultima vreme, au fost speculații generate de faptul că unii dintre membrii echipei guvernamentale au făcut anumite declarații.

„Le-am spus și lor: nu numai că am o problemă, chiar îi încurajez și pe ei și pe alți tineri capabili, competenți care ar vrea să schimbe România în bine să se angajeze politic dacă doresc. Și chiar la aceste alegeri. Pe mine nu mă deranjează dacă vor decide să candideze la alegeri pentru a susține anumite proiecte pe care le-am avut. Dacă vor decide să candideze, dar nu pentru că le-o cer eu, și nu am un plan, așa cum interpretează unii, (…) i-am încurajat dacă vor să facă politică să o facă, însă în momentul în care vor anunța că vor participa în alegeri la momentul respectiv se vor retrage și vor merge în campania electorală. Dar, în ceea ce mă privește, nu-mi schimb opinia”, a adăugat primul ministru.

Întrebat dacă este posibil totuși să fie premier și după alegeri, Cioloș a replicat: „Nici nu interpretez un ‘dacă sau un parcă’. Obiectivul meu e să mă duc la capăt cu acest mandat”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun