Joseph Daul: E scandalos că un premier UE își compară președintele cu naziștii

Redactor:
Catalina Mihai
Joseph Daul: E scandalos că un premier UE își compară președintele cu naziștii
Acesta susține că, în ultimii trei ani, Victor Ponta a fost "obsedat să-l dea jos pe președintele Băsescu".

„Afirmațiile făcute ieri (duminică – n.r.) de Victor Ponta sunt îngrozitoare. Este de-a dreptul scandalos să auzi cum premierul unui stat UE îl compară pe președintele propriei sale țări cu naziștii”, susține Joseph Daul, într-un comunicat remis luni agenției MEDIAFAX.

Liderul PPE precizează că președintele Traian Băsescu a fost ales în mod democratic de două ori, iar „în timpul celor două mandate a implementat cu succes o serie de reforme structurale și economice dificile dar necesare care au plasat țara pe calea stabilității și prosperității”.

„România este într-o situație mult mai bună în prezent decât era în urmă cu 10 ani, înainte de alegerea președintelui Băsescu”, consideră Daul.

Acesta susține că, în ultimii trei ani, Victor Ponta a fost „obsedat să-l dea jos pe președintele Băsescu”.

„În detrimentul stabilității și credibilității țării sale, Ponta este responsabil pentru organizarea a numeroase intrigi și trucuri nedemocratice în încercarea sa nereușită de a deveni președinte”, notează liderul popularilor europeni.

Totodată, Joseph Daul susține că ambiția lui Ponta de a deveni președinte „continuă să nu aibă limite: dă ordonanțe de urgență în campanie, încearcă o nouă procedură de suspendare a președintelui aflat la sfârșit de mandat”.

„România, stat membru UE de peste șapte ani merită mai mult”, apreciază Daul.

Președintele PPE face apel la PES și la liderii formațiunii să condamne imediat „afirmațiile îngrozitoare ale lui Ponta și să se distanțeze de astfel de comentarii”.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că va urma „o perioadă în care trebuie pur și simplu să ne pregătim de debăsificarea societății românești”.

„Cred că efectele asupra societății românești lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”, a spus Ponta.

Inchide