Kelemen, despre Codul fiscal: Susținem 19% TVA; dacă nu există majoritate, acceptăm și TVA de 20%

Kelemen, despre Codul fiscal: Susținem 19% TVA; dacă nu există majoritate, acceptăm și TVA de 20%
Publicat: 19/08/2015, 15:00

„Noi mergem pe varianta noastră de reducere a TVA la 19%, dacă nu se va întruni majoritatea, susținem varianta Guvernului cu un TVA de 20%. În privința celorlalte 5 măsuri importate, printre care cele referitoare la taxa pe stâlp, la dividende, care reprezintă sume considerabile, acestea pot fi amânate până în 2017”, a precizat Kelemen Hunor.

El a adăugat că reducerea TVA este lucru cel mai important, iar cu un TVA de 19% sau, dacă nu se va întruni majoritatea, de 20%, se încadrează în deficitul de 2%.

„ReducereaTVA vizează cetățenii, firmele, IMM-urile și aduce un aer proaspăt în economie. Noi credem că reducerea TVA este lucru cel mai important, reducerea TVA de 19%, dacă se întrunește majoritatea, sau la 20%, cum propune Guvernul, se poate încadra în deficitul de 2%”, a spus liderul UDMR.

La întâlnirea tehnică de joi, din partea UDMR vor participa Iuliu Winkler, precum și parlamentarii Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh, membri ai comisiilor de buget, finanțe.

Joi urmează să aibă loc consultări tehnice între partidele politice legate de proiectul Codului fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de către președintele Klaus Iohannis.

O sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea acestui proiect este prevăzută la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase