VIDEO | Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: „Așa am scris în programul de guvernare, așa se va întâmpla”

Publicat: 23/11/2021, 22:38
Actualizat: 24/11/2021, 00:08

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Digi24, că desființarea SIIJ se va realiza așa cum a fost prinsă în programul de guvernare până la 31 martie 2022, iar propunerea UDMR a fost să se transfere dosarele către o structură deja existentă. În ceea ce privește intrarea României în spațiul Schengen, Hunor a afirmat că am îndeplinit de mult condițiile de aderare.

„Așa am scris în programul de guvernare, așa se va întâmpla. Când desființezi o structură trebuie să duci undeva. Eu am avut o propunere să mergem la o structură existentă, nu trebuie să înființezi nimic nou. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Kelemen Hunor.

„Viitorul ministru și fostul ministru al Justiției Catalin Predoiu avea un aviz al CSM, se poate gândi și la acel proiect, se poate gândi și la alt proiect, dar noi am zis că trebuie să mergem în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția, plus hotărârile care sunt obligatorii pentru România și încercăm să facem în așa fel încât MCV să dispară din viața politică a României”, a afirmat el.

„De Schengen nici nu vreau să vorbesc pentru că mă enervez singur pentru că România din punct de vedere tehnic, de foarte mult timp a îndeplinit toate cerințele și corespunde cerințelor tehnice, dar permanent a fost o chestiune politică. România de mult ar fi trebuit să fie în Schengen”, a spus Kelemen Hunor la Digi24.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a vorbit despre desființarea SIIJ, el a precizat că secția va fi desființată până la 31 martie 2022 și va fi reînființată o structură nouă care să se ocupe de dosare.

„Desfiinţarea SIIJ există o asumare la nivelul Coaliţiei, astfel încât până la 31 martie anul viitor să se aplice o iniţiativă legislativă, prin care să se desfiinţeze această structură şi să se reînfiinţeze o nouă structură, care să preia dosarele aflate deja în lucru”, a afirmat premierul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase