Kelemen Hunor: UDMR poate aduce un plus de echilibru şi putem găsi o formulă de guvernare stabilă

Kelemen Hunor: UDMR poate aduce un plus de echilibru şi putem găsi o formulă de guvernare stabilă
Kelemen Hunor – 2021 | Foto – Mediafax – Raul Stef
Publicat: 03/11/2021, 19:28

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri la Antena 3, că deși acum sunt discuții între foștii parteneri de coaliție de la USR PLUS, PNL și PSD, încă există multe semnale de încredere pe care UDMR le poate gestiona, astfel încât să se poată găsi o formulă de guvernare stabilă pentru a putea depăși crizele cu care România se confruntă în acest moment.

„Exista discuții între PNL şi PSD, USR. Ei încearcă să găsească o soluţie, dar după foarte multe animozități, după foarte multe semnale de neîncredere, după foarte multe discuții de multe ori sterile şi lipsite de consistentă, noi am spus că există o posibilitate de a forma o majoritate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp de către noi”, a declarat președintele UDMR.

Kelemen Hunor consideră că în acest moment trebuie să existe un echilibru între partide, astfel încât să se poată forma o majoritate care să asigure formarea unui Guvern care să răspundă prompt problemelor cu care se confruntă țara.

„Trebuie un echilibru. Eu pot să stau de vorbă cu toate părțile că nu sunt în competiție cu ei. UDMR poate aduce un plus şi se poate găsi o formulă de guvernare în aşa fel să asigurăm şi stabilitate şi predictibilitate şi mai ales să găsim soluţii la problemele societății. Noi am fost echilibrați şi am încercat să aducem argumente atât în discuțiile cu PNL şi USR,”, a spus Kelemen Hunor

Președintele UDMR este de părere că USR PLUS ar trebui să fie mai deschiși, după ce liberalii și-au schimbat decizia și sunt de acord să se așeze la masa discuțiilor pentru refacerea coaliției.

„Dacă colegii de la PNL au schimbat decizia în Biroul lor Naţional şi au zis că da, sunt deschiși către USR după decizia precedentă atunci şi USR trebuie să facă un compromis. Fără compromis nu se poate. Dacă fiecare mai lasă din aroganță din supărare, din orgoliile personale atunci se poate merge înainte. Coaliţie perfectă nu se poate găsi în această ţară”, a precizat Hunor la Antena 3.

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR va merge la Cotroceni cu propunere de premier.

„UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase