Kelemen: Marko Attila călătorește liber, nu are nicio restricție; e treaba lui unde se află

Kelemen: Marko Attila călătorește liber, nu are nicio restricție; e treaba lui unde se află
Publicat: 26/02/2015, 17:59
Actualizat: 26/02/2015, 18:23

Kelemen Hunor a fost întrebat, joi, de jurnaliști, în timpul unei vizite la Târgu Mureș, ce noutăți are în cazul deputatului Marko Attila, pentru care Camera Deputaților a aprobat, în decembrie, cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu am nicio informație nouă pentru dumneavoastră, domnul Marko călătorește liber, așa cum o faceți și dumneavoastră, toată lumea. Nu are nicio restricție de a circula liber din Noua Zeelandă până în Maldive, inclusiv la Budapesta. Deci e treaba lui unde se află. Până când nu există nicio restricție de acest gen, nici întrebarea dumneavoastră nu are rost”, a spus Kelemen.

Întrebat despre faptul că Marko a cerut, printr-o scrisoare, dosarul în care este cercetat, dar nu a dat nicio adresă la care să îi fie trimis, liderul UDMR a răspuns că despre acest aspect ar trebui întrebat secretarul general al Camerei Deputaților.

„Nu știu, întrebați-l pe secretarul general. Are o adresă unde are domiciliul. Să trimită acolo și lucrurile s-au rezolvat. Deci nu știu care este problema. Are o adresă, are un domiciliu, acolo trebuie trimis. A trimis o scrisoare la Biroul Permanent și a trimis și la grup, la noi. Nu trebuie să răspund eu, ci Biroul Permanent. Dosarul nu este la noi, la grup. Nu noi ținem dosarele care vin de la Procuratură, ci secretarul general. În Biroul Permanent colegii noștri au susținut și secretarul general trebuie să trimită la adresa de domiciliu. Deci care este filosofia, care este neînțelegerea, în acest caz, explicați-mi și mie pentru că eu înțeleg perfect totul, dar văd că dumneavostră sunteți îngrijorați de faptul unde are adresa domnul Marko”, a spus președintele UDMR.

El a menționat că nu știe unde are adresa Marko Attila, doar că este „undeva lângă Brașov sau în Brașov”.

„Călătorește unde dorește. Eu mi-am spus părerea despre domnul Marko și acest caz. Când îmi schimb părerea, vă anunț”, a conchis Kelemen Hunor.

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare în care a solicitat să i se trimită cererea ministrului Justiției privind încuviințarea arestării sale preventive, precum și dosarul său.

Secretarul Camerei, Niculae Mircovici, spunea că deputații nu știu unde este Marko Attila Gabor și nu-i pot trimite dosarul, pe care ar fi putut să-l studieze doar la Parlament.

„Marko Attila Gabor solicită să i se trimită scrisoarea ministrului Justiției și dosarul la o adresă pe care a indicat-o sau probabil că la grup, nu știu. S-a aprobat să i se trimită o copie după cererea ministrului Justiției, iar dosarul, întrucât are elemente care nu sunt publice, avea posibilitatea să-l studieze aici. Dosarul se mai află încă la Camera Deputaților, are posibilitatea să îl studieze. Biroul Permanent a hotărât că nu se poate trimite dosarul, totuși s-a pus problema cum să fie trimisă scrisoarea ministrului Justiției și s-a convenit să se trimită la Comisia juridică scrisoarea sa, pentru un punct de vedere”, explica Mircovici, după ședința Biroului Permanent al Camerei.

El spunea că nu e „treaba” Camerei să-l caute pe Marko Attila Gabor. „Nu știm unde este domnul deputat, a fost într-o deplasare în Ungaria, nu știm a venit, nu a venit, nu e treaba noastră să îl căutăm”, afirma Niculae Mircovici.

Marko Attila Gabor a transmis o scrisoare Biroului Permanent în care arată că, având în vedere că în zilele de 2 și 3 decembrie nu a fost la București, fiind plecat la Budapesta în vederea participării la Forumul reprezentanților maghiarilor din Bazinul Carpatic, și având în vedere că ulterior, „prin mai multe memorii adresate DNA”, a făcut „dovada nevinovăției sale dincolo de orice dubiu” roagă conducerea Camerei să îi pună la dispoziție întreg dosarul transmis împreună cu scrisoarea ministrului Justiției, în vederea identificării „existenței suspiciunii rezonabile a solicitării Parchetului de încuviințare a arestării preventive”.

Deputatul UDMR preciza că, în 2 decembrie, Comisia juridică nu a întrunit numărul necesar de voturi și nu a formulat o propunere de încuviințare a arestării sale preventive însă plenul Camerei Deputaților a aprobat cu majoritate de voturi hotărârea prin care încuviința arestarea preventivă.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, în 3 decembrie, cu 171 voturi „pentru” și 111 „împotrivă”, cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată și fosta șefă a DIICOT Alina Bica.

În 16 februarie, MAE preciza, ca urmare a unei interpelări din partea deputatului Bogdan Diaconu privind măsurile luate pentru găsirea deputatului UDMR Marko Attila, că nu sunt întrunite condițiile pentru un eventual demers diplomatic, menționând că până în prezent nu este emis un mandat european de arestare.

Anterior, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, declara că nu știe unde se află deputatul Marko Attila, arătând că nu este oportun să se facă negocieri, atât timp cât orice stat UE este obligat să respecte normele europene în privința solicitărilor venite de la un oricare altă țară membră.

Afirmația ministrului Robert Cazanciuc a fost făcută în contextul informațiilor că deputatul Marko Attila, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și anchetat în dosarul disjuns din cel în care Alina Bica a fost trimisă în judecată, s-ar afla la Budapesta, sub protecția premierului maghiar Viktor Orban.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului