Kelemen: Premierul a ajuns într-o situație imposibilă. Era mai bine dacă demisiona acum

Kelemen: Premierul a ajuns într-o situație imposibilă. Era mai bine dacă demisiona acum
Publicat: 09/06/2015, 14:51
Actualizat: 09/06/2015, 19:49

„Premierul va ajunge, mai devreme sau mai târziu, în situația în care va trebui să termine cu guvernarea, cu daune mult mai mari pentru țară, decât dacă ar face-o acum. Ar fi fost mai bine dacă ar fi renunțat acum la guvernare, dar decizia este una personală”, a declarat Kelemen pentru portalul maghiar „Maszol.ro”.

Kelemen a spus că nu cunoaște dosarul lui Ponta, motiv pentru care nu vrea să comenteze acuzațiile aduse împotriva acestuia, însă consideră că premierul și Guvernul au ajuns într-o situație „imposibilă”.

În opinia liderului maghiar, Ponta „se izolează” în politica națională și în economie, astfel că posibilitatea unei bune guvernări nu mai există.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins, luni, cu 18 voturi „împotrivă”, 7 „pentru” și o abținere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta și pentru infracțiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a fost dezbătut marți, în ședința de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputați, la ședința de marți au fost prezenți 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind același. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru „proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale” a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost „împotrivă”.

Întrucât s-a întrunit majoritatea simplă, decizia Camerei Deputaților a fost de respingere a începerii urmăririi penale pentru șeful Guvernului.

În urma votului din plenul Camerei Deputaților, președintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta.

Într-o declarație transmisă de Administrația Prezidențială la scurt timp de la votul din Camera Deputaților, președintele Klaus Iohannis spune că Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție și că regretă că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar și s-a transformat într-un scut de protecție pentru Victor Ponta.

„Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană”, spune Klaus Iohannis, într-o declarație transmisă de Administrația Prezidențială la scurt timp de la votul din Camera Deputaților, care a menținut raportul Comisiei Juridice, de respingere a începerii urmării penale a premierului Ponta și pentru infracțiunea de conflict de interese.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaților avizarea urmăririi penale pe numele premierului și pentru conflict de interese.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii