• Publicat:
Politică

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului scrisori pentru convocarea unei sesiuni extraordinare

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului scrisori pentru convocarea unei sesiuni extraordinare
Președintele Klaus Iohannis a trimis Camerei Deputaților și Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară. Solicit această sesiune extraordinară pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea extraordinară urmează să aibă loc săptămâna viitoare între 27 și 31 ianuarie”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaților, aleșii se potr întruni în sesiune extraordinară la cererea Președintelui României, a Biroului permanent sau a cel puțin unei treimi din numărul deputaților.

„ Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris și va cuprinde ordinea de zi, precum și perioada de desfășurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ținerea sesiunii extraordinare”, prevede articolul 84 din regulamentul Camerei Deputaților.

Guvernul a transmis, luni dimineață, documentul de asumare a răspunderii pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în dpuă tururi.

În acest context, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că PSD negociază cu toate partidele parlamentare pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Sunt necesare 233 de voturi pentru a demite Guvernul Orban.

 

×
Inchide