Klaus Iohannis, EXECUTAT SILIT? Teodorovici a anunțat CUM va recupera prejudiciile de la președinte. „Procedura va fi declanșată de ANAF”

Klaus Iohannis, EXECUTAT SILIT? Teodorovici a anunțat CUM va recupera prejudiciile de la președinte. „Procedura va fi declanșată de ANAF
Publicat: 06/07/2018, 13:27

„Orice informație legată de banii publici este o informație publică și voi aduce la cunoștință, în mod public, ce bani a câștigat familia Iohanniz”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

„Procedura de recuperare va fi declanșată de ANAF, este pentru chiria obținută din acel imobil pe care l-a pierdut în instanță. Dacă va fi cazul, se poate ajunge, desigur, și la executare silită”, a mai spus ministrul Finanțelor.

La 22 februarie 2017, magistrații Curtii de Apel Pitești au adoptat o decizie definitivă în acest caz. Ca reacție, purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi, a declarat: „Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele României a luat act de hotărârea civilă a Curții de Apel Pitești. Presedintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, cand a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Brașov”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuț Mișa, șeful ANAF ar trebui să fie preocupat să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv „paguba de sute de mii de euro făcută de președintele Klaus Iohannis prin case obținute prin fals”.

Întrebat joi, la Parlament, dacă are dovezi cu care să demonstreze existența statului paralel, președintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „O să vă aduc dovezile când va plăti sute de mii de euro statul român. Dacă Teodorovici și Mișa au de când să recupereze banii de la președintele Iohannis. Dacă nu mai sunt bani și nu mai au loc în cuferele de la trezorerie, atunci facem o amnistie fiscală. E făcută și o plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de niște case obținute prin fals și sute de mii de euro care trebuie dați la statul român”.

Pe 10 mai, Luju.ro a depus o plângere la DNA pe numele președintelui Klaus Iohannis, al soției sale, Carmen Iohannis, și a notarului Radu Bucșa, în legătură cu modul în care familia prezidențială ar fi intrat în posesia a două imobile. Petentul susține că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menționând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

„În ultimii 14 ani, soții Iohannis și Ioan Bastea au câștigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spațiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele șase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declarația de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniți din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele șase „case” ale președintelui României – cele trei menționate mai sus și spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanțe ilegală”, arată luju.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase