Klaus Iohannis, EXECUTAT SILIT? Teodorovici a anunțat CUM va recupera prejudiciile de la președinte. „Procedura va fi declanșată de ANAF”

Redactor:
Dan Straut
Klaus Iohannis, EXECUTAT SILIT? Teodorovici a anunțat CUM va recupera prejudiciile de la președinte. „Procedura va fi declanșată de ANAF”
Klaus Iohannis ar putea fi executat silit, pentru plata unor prejudicii.

„Orice informație legată de banii publici este o informație publică și voi aduce la cunoștință, în mod public, ce bani a câștigat familia Iohanniz”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

„Procedura de recuperare va fi declanșată de ANAF, este pentru chiria obținută din acel imobil pe care l-a pierdut în instanță. Dacă va fi cazul, se poate ajunge, desigur, și la executare silită”, a mai spus ministrul Finanțelor.

La 22 februarie 2017, magistrații Curtii de Apel Pitești au adoptat o decizie definitivă în acest caz. Ca reacție, purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi, a declarat: „Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele României a luat act de hotărârea civilă a Curții de Apel Pitești. Presedintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, cand a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Brașov”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuț Mișa, șeful ANAF ar trebui să fie preocupat să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv „paguba de sute de mii de euro făcută de președintele Klaus Iohannis prin case obținute prin fals”.

Întrebat joi, la Parlament, dacă are dovezi cu care să demonstreze existența statului paralel, președintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „O să vă aduc dovezile când va plăti sute de mii de euro statul român. Dacă Teodorovici și Mișa au de când să recupereze banii de la președintele Iohannis. Dacă nu mai sunt bani și nu mai au loc în cuferele de la trezorerie, atunci facem o amnistie fiscală. E făcută și o plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de niște case obținute prin fals și sute de mii de euro care trebuie dați la statul român”.

Pe 10 mai, Luju.ro a depus o plângere la DNA pe numele președintelui Klaus Iohannis, al soției sale, Carmen Iohannis, și a notarului Radu Bucșa, în legătură cu modul în care familia prezidențială ar fi intrat în posesia a două imobile. Petentul susține că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menționând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

„În ultimii 14 ani, soții Iohannis și Ioan Bastea au câștigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spațiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele șase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declarația de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniți din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele șase „case” ale președintelui României – cele trei menționate mai sus și spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanțe ilegală”, arată luju.ro.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Pensia pe care o câștigă Ion Țiriac este FABULOASĂ! N-o să crezi însă ce a...
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide