Klaus Iohannis: În cinci ani am fost în trei vacanțe | Vi se pare arogant dacă v-aș spune că nu aș întreba-o nimic pe Dăncilă? | Voi avea o discuție cu Barna după turul II al alegerilor prezidențiale – VIDEO

Klaus Iohannis: În cinci ani am fost în trei vacanțe | Vi se pare arogant dacă v-aș spune că nu aș întreba-o nimic pe Dăncilă? | Voi avea o discuție cu Barna după turul II al alegerilor prezidențiale - VIDEO
Publicat: 13/11/2019, 19:54

„Regret că n-am reușit să terminăm mai repede faza PSD-istă, pentru că România cu PSD la guvernare a pierdut nenumărate oportunități. Oportunități și în plan internațional oportunități în plan intern dar și importante oportunități economice ratate din cauza felului în care PSD a acționat și a guvernat. Au fost ani complicați pentru România și cred că pot să spun în acest moment că am reușit, în acești ani, cu toate că a guvernat PSD-ul așa cum am mai zis, să țin România pe linia clară Euroatlantică, am evitat crize profunde în România și sincer mi-aș fi dorit să am ocazia să lucrez împreună cu un Guvern care să lucreze pentru români, care să ducă România înainte”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că a făcut tot ce a putut face un președinte „în condiții constituționale”.

De ce nu acceptă Klaus Iohannis o dezbatere: Dăncilă a fost parte activă a mârlăniilor pesediste

Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”. El a mai spus că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie.

Citește continuarea…

Klaus Iohannis: În cinci ani am fost în trei vacanțe. Chiar dacă am fost plecat, am lucrat

Klaus Iohannis a declarat miercuri că în ultimii cinci ani a fost plecat în trei vacanțe, dar chiar și atunci a lucrat, fiindcă „munca președintelui nu o poate face nimeni”. „Din păcate în ultimii doi ani nu am mai avut vacanțe, fiindcă am scăpat țara de pesediști”, a mai spus el.

Citește continuarea…

Iohannis, despre casele sale: Nu sunt șase, sunt cinci. Tema mi-a fost creată de PSD

Klaus Iohannis a declarat miercuri că Viorica Dăncilă „este prost informată”, el neavând șase, ci cinci case și că, în privința acestora nu își reproșează nimic. „Le-am cumpărat într-un mod absolut legal și cinstiți”, a mai spus șeful statului, afirmând că tema caselor a fost creată de PSD

„Doamna Dăncilă este prost informată. Nu știu cine o informează pe doamna Dăncilă, eu nu am nicio problemă nici în civil, nici în penal. Nu sunt 6, sunt 5 case , între timp pentru că una a fost eliminată. Această chestiune a apărut când am venit eu în politică. În anul 2000 mi-a fost creată de PSD ca să fie folosită de aceștia în campanie electorală. Vă dați seama câtă inventivitate din partea PSD, dacă din anul 2000, în fiecare campanie cu asta au ieșit. Cred că lumea s-a lămurit între timp”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește continuarea…

Iohannis, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier: Îmi pare rău. E o mega-dezamăgire

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce a fost întrebat de ce a numit-o pe Viorica Dăncilă în funcția de premier, că îi pare rău și că este „o mega dezamăgire” evoluția acesteia de la europarlamentar la premier antidemocratic.

„Nu am bănuit că este așa. Mi s-a prezentat și am zis că acolo la Bruxelles a aflat cum e cu democrația. Este o mega dezamăgire pentru mine această evoluție înspre un premier antidemocratic care se face acum că nu este vinovată. Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău, dar atunci, să ne amintim, a fost o majoritate puternică, PSD și ALDE, care nu putea fi contestată”, a declarat Klaus Iohannis.

El a fost întrebat de ce a numit-o pe Viorica Dăncilă ca premier.

Iohannis: Vi se pare arogant dacă v-aș spune că nu aș întreba-o nimic pe Dăncilă?

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că dacă ar fi în aceeași încăpere cu Viorica Dăncilă nu i-ar adresa nicio întrebare, iar dacă ar fi în fața electoratului social-democrat l-ar îndemna să voteze Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Vi se pare arogant dacă v-aș spune că nu aș întreba-o nimic?”, a răspuns Klaus Iohannis. El a fost întrebat de un jurnalist ce întrebare i-ar adresa Vioricăi Dăncilă dacă s-ar afla în aceeași încăpere.

Jurnalistul l-a mai întrebat pe șeful statului ce le-ar spune alegătorilor social-democrați, dacă s-ar afla în fața acestora.

„Dragă electorat pesedist, e bine așa? Nu! Atunci alege Klaus Iohannis”, a răspuns zâmbind Iohannis.

Iohannis, întrebat dacă îi suflă cineva în cască: Mă bănuiți câteodată că fără copiuță nu merge?

Președintele Klaus Iohannis i-a întrebat, miercuri, pe jurnaliștii prezenți la conferința de presă de la PNL, dacă îl bănuiesc „câteodată că fără copiuțe nu merge”, fiind întrebat dacă are cască și dacă îi suflă cineva răspunsurile.

„Mă bănuiți câteodată că fără copiuță nu merge? Nu, nu cred că mă bănuiți de așa ceva. Doamne ferește”, le-a spus Klaus Iohannis.

El a fost întrebat dacă are cască în ureche și dacă îi suflă cineva răspunsurile în timpul conferinței de presă.

Șeful statului le-a demonstrat jurnaliștilor că nu are căști în urechi și a făcut un gest dorind să indice că toate răspunsurile sale sunt ale sale, nu ale consilierilor.

Klaus Iohannis a anunțat că va avea o discuție cu Barna după turul II al alegerilor prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că după turul doi al alegerilor prezidențiale vrea să aibă o discuție cu președintele USR, Dan Barna, dar și cu alți lideri politici.

„Nu am avut această discuție (cu Dan Barna – n.r.) fiindcă acum mă concentrez pe turul II. Voi avea negreșit o astfel de discuție după alegeri, vom avea astfel de discuții și ne vom pregăti pentru următorul pas, care este, în funcție de evoluția politică, alegeri locale sau alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că vrea să știe „cine este pregătit să își asume rezolvarea problemelor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice