Klaus Iohannis: Încercarea PSD de a se folosi de necazul foștilor deținuți politici este jalnică / ALDE nu este interesat de un dialog cu președintele României

Klaus Iohannis: Încercarea PSD de a se folosi de necazul foștilor deținuți politici este jalnică / ALDE nu este interesat de un dialog cu președintele României
Publicat: 12/04/2019, 13:24

Iohannis: ALDE nu a venit la consultări. Au fost invitați și cei de la ALDE. Nu au venit. ALDE nu e interesat de un dialog cu președintele României, nu e preocupat de situația justiției din România”, a declarat Klaus Iohannis, vineri, la finalul consultărilor cu delegația PSD, din care au făcut parte și doi foști deținuți politici.

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri, ultimele consultări pe tema situației în justiție, cu social-democrații. Tot vineri, au fost invitați și reprezentanții ALDE, însă președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că membrii formațiunii nu vor participa la discuții, motivând că i se pare deplasat să meargă la consultări depsre justiție când Iohannis nu vrea să îl revoce pe procurorul general Augustin Lazăr.

Iohannis: PSD a încercat să-i folosească pe cei doi foști deținuți politici. „Astăzi am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegați de la PSD. Am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală. Cred că nu e o surprinză pentru nimeni că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite pe aceste chestiuni. După părerea mea justiția a ajuns în acest punct din cauza PSD. PSD dă un asalt asupra justiției. PSD e vinovat că despre justiție se discută foarte mult în termeni de îngrijorare și preocupare. PSD e vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult, n us-a dezvoltat mai bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a anunțat că va avea loc referendumul pe justiție în data de 26 mai. Cât privește cei doi foști deținuți politici de la Aiud, unde actualul procuror general Augustin Lazăr a fost șef al Comisiei de Eliberări, președintele a acuzat PSD că încearcă să îi folosească.

„Din delegația pesedistă au făcut parte și două persoane, doi foști deținuți politic. I-am ascultat pe cei doi. Am auzit două povești de viață cutremurătoare. Pot să reinterez că torționarii comuniști trebui trași la răspundere și să suporte consecințele legii pentru faptele lor. Dar încercarea PSD de a se folosi de necazurile acestora pentru a legitima asaltul asupra justiției e o încercare de-a dreptul jalnică. Nu îmi imaginez că cineva care a fost nedreptățit în perioada comunistă, de care și-au bătut joc comuniștii, își dorește altceva decât o justiție dreaptă”, a spus președintele.

Partidul Social Democrat a trimis la consultările de la Palatul Cotroceni, pe Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean.

Ioan Muntean, fost deținut închis în Penitenciarul Aiud în regimul comunist,l-a acuzat recent pe procurorul general Augustin Lazăr că i-a amânat de două ori eliberarea condiționată și că l-a trimis la carceră timp de 10 zile pentru o poezie.

Și Marin Iancu a fost deținut în regimul comunist și a povestiti că i-au fost respinse în mod repetat cererile de eliberare de către Augustin Lazăr.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte