Klaus Iohannis, înconjurat de peste 100 de femei liberale. De la „Pas cu pas”, la „bărbatul arătos, frumos și elegant”

Publicat: 19/12/2014, 17:55

Timp de două ore, aproximativ 150 de femei s-au lăsat fermecate de președintele ales, Klaus Iohannis. Vizibil emoționate de întâlnirea cu noul șef al statului, femeile liberale s-au pregătit foarte atent pentru acest moment: hainele, pantofii, părul – totul era aranjat ca pentru o întâlnire cu ștaif. Mai mult, unele au adus cu ele chiar și cartea lui Iohannis, „Pas cu pas”, pentru a obține și un autograf.

Încă de la început, femeile s-au arătat entuziasmate de întâlnirea cu liderul pe care și l-au ales și în care și-au pus speranțele.

„Să facă ceea ce a promis și să facă ce a făcut la Sibiu, să facă din România o țară prosperă. Este un om normal, foarte mândru la modul de a face ceva. Ce spune dânsul pentru noi considerăm că așa va fi. Este un bărbat arătos, înălțimea nu are cum să spună altfel”, mărturisea o doamnă din PDL, înainte de a ajunge președintele ales.

De altfel, aceasta a susținut că i-a răsfoit și cartea, fiind una „simplă, modernă și adresată tuturor”. Ba mai mult, o deputată de Oradea, Florica Cherecheș, a mărturisit că i-a citit cartea „pe nerăsuflate”.

Klaus Iohannis și-a făcut apariția la fix 11:00. Niciun minut întârziere, iar doamnele liberale au apreciat acest lucru. „Cea mai mare calitate a sa este corectitudinea, ca dovadă ați văzut că respectă ora și spune mult lucrul acesta. Plus eleganța, postura sa”, a comentat o altă doamnă.

Iar mesajul adresat de președintele ales le-a făcut să aplaude cu putere. În declarația sa, Iohannis le-a apreciat eforturile făcute în campania electorală, mulțumindu-le pentru sprijin și precizând că prezența femeilor în politica românească aduce numai beneficii.

„Ați fost foarte implicate, știu aceste lucruri pentru că am urmărit ce se întâmplă în județe chiar dacă din naivitate unii au crezut că nu o fac. Este extrem de important aportul dvs. Apreciez efortul dvs la valoarea lui reală. De multe ori în politica românească, locul și importanța doamnelor este blamată, dar nu realizată. Faptul că în acest mediu reușiți să vă impuneți, să obțineți rezultate remarcabile, este un lucru excepțional de bun și vă felicit. Este foarte important să continuați fiindcă ați înțeles mai repede, mai bine și mai profund ce înseamnă politica în secolul XXI. O mai mare apropiere de oameni, organizații care funcțuionează mai direct și vine în întâmpinarea alegătorilor noștri”, le-a transmis noul șef al statului.

De altfel, și Anca Boagiu, lider PDL, a punctat faptul că „inima bate mai tare acolo unde sunt ele implicate”.

Dacă eforturile femeilor din PDL și PNL au fost apreciate de Klaus Iohannis și răsplătite printr-un discurs motivațional, nici femeile nu l-au lăsat „nepremiat” pe președintele ales. Șefa organizației de femei din Pitești a venit cu un dar inedit. Un glob pământesc, frumos ambalat, i-a fost dăruit fostului lider PNL, un simbol al „votului dat de românii din toată lumea”.

„A fost un cadou simbolic pentru a nu uita de toți oamenii care și-au pus speranțele în dânsul, pentru a nu uita votul tuturor de pe acest glob a făcut diferența și l-a ajutat să câștige. Acesta este mesajul nostru, a tuturor femeilor. Nu a fost ceva din partea unei organizații, ci din partea tuturor. Dânsul l-a primit foarte încântat”, ne-a povestit doamna liberală.

Întâlnirea dintre Iohannis și femei nu a fost însă sub ochii presei. După primele declarații de început, președinta organizației de femei a PNL, Lucia Varga, a rugat jurnaliștii să părăsească sala pentru ca ei „să rămână în intimitatea lor”.

Astfel, timp de aproape două ore, din sală s-au auzit ropote de aplauze, care izbucneau la fiecare zece minute. La ieșire, zâmbete pe toate fețele, mult entuziasm și urări de bine. „A fost foarte frumos, domnul președinte este un om extraordinar, este un simbol al normalității, cu o postură decentă”, ne-a povestit o doamnă, la ieșire.

De altfel, participantele la întâlnire au spus că, în sală, președintele ales a vorbit cu ele, le-a transmis mesaje pozitive și chiar a stat să facă poze cu toate participantele. Iar celor care au venit cu cartea, le-a oferit autografe tuturor. „Ne-a transmis foarte multă emoție. Este un bărbat frumos, un om care inspiră încredere, un om abordabil”, au apreciat ele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Mirel Rădoi îl concurează pe Țiriac. Antrenorul are un garaj de milioane
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!