Klaus Iohannis, întâlnire cu liberalii, începând cu ora 16:00. Ce teme ar putea fi abordate

Redactor:
Ana Petrescu
Klaus Iohannis, întâlnire cu liberalii, începând cu ora 16:00. Ce teme ar putea fi abordate
Șeful statului Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu liberalii, marți de la ora 16.00, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Liderii PNL au întrevederi regulate cu președintele pentru a discuta despre coordonarea strategiei de campanie sau la referendumul pe justiție.

La întâlnirea de marți cu Iohannis, care va avea loc la o vilă de protocol, vor participa 10 liberali au mai precizat sursele citate.

Întrevederea vine și în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat vinerea trecută că va invita la consultări partidele politice pe tema situației justiției. Conform anunțului Administrației Prezidențiale, joi, au fost invitați reprezentații PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 – UDMR și la 18.15 Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegațiile PSD și ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. În anunț, Președinția a mai precizat că fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane.

În schimb, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenți la Cotroceni.

Pe 21 martie, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis, cei doi discutând despre coordonarea strategiei la referendumul pe care șeful statului ar vrea să îl declanșeze pentru a fi organizat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.

A doua zi după întrevederea cu șeful statului, liderul PNL a anunțat că liberalii vor susține un astfel de demers al președintelui.

Klaus Iohannis a anunțatm, joia trecută, cele două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes național și urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

 

Tags:
Inchide