Klaus Iohannis: România s-a confruntat în ultimii ani cu serioase dificultăți de ordin financiar/legislativ

Redactor:
Diana Grigore
Klaus Iohannis: România s-a confruntat în ultimii ani cu serioase dificultăți de ordin financiar/legislativ
Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, la Gala Asociației Municipiilor, că România s-a confruntat în ultimii ani cu serioase dificultăți de ordin financiar și legislativ, generate de o guvernare iresponsabilă. Mesajul președintelui a fost citit de consilierul de stat Nicoleta Nicolae-Ioana.

„Din păcate, în ultimii ani, România s-a confruntat cu serioase dificultăți de ordin financiar și legislativ, generate de o guvernare iresponsabilă. Ați primit mai puțini bani, dialogul cu autoritățile centrale, atunci când a existat, a fost unul arid și lipsit de rezultate concrete, problemele acute semnalate de dumneavoastră s-au lovit, la centru, de un zid al nepăsării și al incompetenței. Ați fost astfel nevoiți să vă descurcați, fiecare cum a putut, riscând să pierdeți, și nu din vina dumneavoastră, sprijinul cetățenilor și încrederea celor care v-au votat. Această perioadă nefastă s-a încheiat. Noul guvern și, mai ales, o nouă majoritate parlamentară vor trebui să corecteze nedreptățile din trecut și să reclădească pe fundamente trainice relația cu autoritățile locale”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis la Gala Asociației Municipiilor din România, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Șeful statului a lăudat Gala Asociației Municipiilor din România, precizând cp este un proiect care stimulează competiția între municipii.

„Gala Asociației Municipiilor din România este un proiect care stimulează competiția între municipii pentru obținerea celor mai bune rezultate la nivelul administrației publice locale. Totodată, este un foarte bun prilej de a discuta despre aplicarea cât mai extinsă a bunelor practici care și-au dovedit deja eficiența în dezvoltarea diverselor comunități locale. Acest lucru este extrem de benefic, pentru că, de cele mai multe ori, nu doar competiția, dar și preluarea unor modele de excelență generează performanță.Prin distincțiile pe care le oferiți, îi încurajați pe toți cei care au responsabilitatea de a îmbunătăți viața cetățenilor țării noastre să implementeze soluții tot mai inovatoare, cu rezultate remarcabile”, se mai arată în mesajul președintelui.

Klaus Iohannis a subliniat că lucrurile se schimbă și evoluează de la o zi la alta într-o lume cu o dinamică accelerată.

„Trăim astăzi într-o lume cu o dinamică accelerată, în care lucrurile se schimbă și evoluează de la zi la zi. Aspecte care, în trecut, nu ocupau un rol central pe agenda publică, cum ar fi digitalizarea, eficiența energetică, protecția mediului, regenerarea urbană s-au transformat în domenii de referință pentru administrația publică locală. Faptul că ați reușit să implementați proiecte în aceste domenii, pentru care sunteți astăzi premiați, reprezintă un mare câștig pentru comunitățile pe care le reprezentați. Este important să țineți pasul cu evoluțiile de la nivel european și global, astfel încât municipiile din România să devină competitive și să se dezvolte sustenabil”, a completat Iohannis.

„Anul acesta se acordă, pentru prima dată, un Premiu Special pentru inovare în administrația publică. Acest lucru dovedește că, la nivel local, provocările societății de astăzi, aflate într-o continuă expansiune, sunt tratate foarte serios. Inovarea reprezintă, în esență, motorul progresului. Înțelegând acest lucru, vă pregătiți încă de astăzi comunitățile să facă față provocărilor zilei de mâine. Vă îndemn să acționați în continuare pentru modernizarea și dezvoltarea comunităților locale, pentru respectarea valorilor democrației și ale statului de drept, toate acestea în beneficiul cetățeanului. De implicarea și profesionalismul dumneavoastră depinde în mare măsură viitorul României! Vă doresc mult succes!”, mai spune președintele.

Tags:
Inchide