• Publicat:
Politică

LACRIMILE DE PESTE PRUT. Povestea studentei din Basarabia care a mers prin furtună pentru a cere Unirea în Piața Universității

Lacrimile studentei din Basarabia care a mers prin furtună pentru a cere Unirea în Piața Universității. "Toate țările au probleme, toți sunt săraci, la nimeni nu le ajunge, dar dacă avem un scop și un țel trebuie să mergem până la capăt"

„Unirea cred că ar însemna ceea ce au început Grigore Vieru, Ion Aldea Teodorovici, în ceea ce au crezut, că în timp ce limba română era interzisă ei au luptat până la urmă chiar dacă au fost huiduiți, chiar dacă au fost puși în situații dificile, ei au luptat până la urmă, dar noi în ei credem, în asta în limba română”, definește Elena Mihalache, studentă la Universitatea Academiei de Științe din Chișinău Unirea Republicii Moldova cu România. 

În Piața Universității a plâns aproape tot timpul, ținând la piept un buchet de flori. 

„Poți plânge oricând când simți nevoia, era vorba că lucrul acesta este cel mai dureros pentru noi, lucrul ăsta ne sensibilizează foarte mult pentru că noi atât de mult am așteptat unirea și acum când suntem atât de aproape, noi nu vrem să cedăm. Este nevoie de timp, răbdare, dar este nevoie de unire până la urmă”, ne-a descris ea sentimentele trăite. 

Urmăriți un video filmat astăzi în Piața Universității din București și în fața Palatul Cotroceni. 

Inchide